Πατάτες ογκρατέν, light

Πατάτες ογκρατέν, light

Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια, με γαλοπούλα, κόκκινα κρέατα ή χοιρινό.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια πατάτες (κίτρινες, Νάξου)
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λίτρο γάλα light
  • 35 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες λεπτές
  • Καθαρίστε το σκόρδο και τρίψτε το ταψάκι -Δεν σας προτείνω να το βάλετε στο ογκρατέν γιατί καλύπτει κυριολεκτικά τις γεύσεις
  • Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες στο ταψάκι, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και θυμάρι
  • Συνεχίστε, όσο παίρνει
  • Σε μπολάκι ανακατέψτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύστε το στο ογκρατέν
  • Ψήστε σε μέτριο φούρνο, για 50 λεπτά περίπου -Αν καίγεται, καλύψτε με αλουμινόχαρτο
  • Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, οι πατάτες θα λιώνουν στο στόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.