BΑΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

Μοβ, πορτοκαλί και πράσινο -Γιατί τα χρωματιστά κουνουπίδια είναι 100 φορές καλύτερα από το λευκό

Shutterstock
Shutterstock

Αν και δεν είναι η αγαπημένη τροφή των περισσότερων, το κουνουπίδι έχει αδιαμφισβήτητη θρεπτική αξία.

Παρόλο που έχει συνδεθεί με δίαιτες και διατροφές, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών. 

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο το γνωστό λευκό κουνουπίδι που όλοι γνωρίζουμε αλλά και πορτοκαλί, πράσινο και μοβ!

Αυτό το διάστημα τα λευκά κουνουπίδια μπαίνουν λίγο στο περιθώριο καθώς τα κουνουπίδια «του ουράνιου τόξου», όπως ονομάζονται, κερδίζουν έδαφος και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε για τη θρεπτική αξία που έχουν τα πολύχρωμα κουνουπίδια στο bovary.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.