Γαρίδες σοτέ με μπρόκολο

Γαρίδες σοτέ με μπρόκολο

Απαραίτητο πιάτο, ανάμεσα σε δύο βαριά γεύματα με κρέας! Πολύ γιορτινό για να το προσφέρετε ακόμη και στους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια γαρίδες
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κουταλιά γλυκού σουσάμι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Λίγο λάδι (ηλιέλαιο, σουσαμέλαιο ή ...ελαιόλαδο αν δεν υπάρχει άλλο)

Εκτέλεση

  • Σε μπολ χτυπάτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σουσαμέλαιο
  • Σε τηγάνι ροδίζετε ελαφρά τις γαρίδες με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά
  • Πλένετε το μπρόκολο, κόβετε τα μπουκετάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις γαρίδες, σοτάρετε ελαφρά για άλλα 3-5 λεπτά
  • Ρίχνετε στο τηγάνι την σος που κάνατε, ανακατεύετε, για άλλα 2-3 λεπτά
  • Γαρνίρετε το πιάτο σας με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Αυτό το πιάτο συνοδεύεται και με ρύζι αρωματικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.