Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών ανήμερα τα Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών ανήμερα τα Χριστούγεννα

Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ/
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα κατασκοπευτικό τουρκικό αεροσκάφος, τύπου CN-235 πέταξε ανήμερα Χριστουγέννων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παραβαίνοντας μία φορά τους κανόνες FIR Αθηνών.

Παρ΄όλο που οι υπουργοί Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας και Μεσούτ Γιλμάζ, είχαν υπογράψει, Μνημόνιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ των δύο χωρών, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί του Τούρκους από το να παραβούν τους κανόνες FIR Αθηνών.

Το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, που ισχύει από το 1988 προβλέπει μεταξύ άλλων ότι κατά τις μεγάλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές, οι οποίες δηλώνονται από τη μία χώρα στην άλλη κάθε έτος, απαγορεύονται οι ασκήσεις στο Αιγαίο.

Παρ΄όλα αυτά σήμερα ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων, ένα κατασκοπευτικό τουρκικό αεροσκάφος, τύπου CN-235 πέταξε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παραβαίνοντας το μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρκικό αεροσκάφος Χριστούγεννα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ