Πέντε υπέροχα βιβλία για να κάνετε δώρο αυτές τις γιορτές - iefimerida.gr

Πέντε υπέροχα βιβλία για να κάνετε δώρο αυτές τις γιορτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάνουμε μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία της πόλης, ψάχνουμε στους πάγκους, ξεφυλλίζουμε βιβλία κι επιλέγουμε εκείνα που θα κάνουμε δώρο τα φετινά Χριστούγεννα.

Αναμνήσεις δι’ αλληλογραφίας: Η διάσημη ζωγράφος από την Κολομβία Έμμα Ρέγιες διηγείται τις αναμνήσεις από την δύσκολη παιδική της ηλικία, μέσα από μια σειρά επιστολών που στέλνει σε έναν φίλο της.

Οι γονείς της την εγκατέλειψαν, μαζί με την αδερφή της, σε ένα μοναστήρι –τα παιδικά της χρόνια στιγματίστηκαν από την πείνα, τις τιμωρίες, το ξύλο, την εκμετάλλευση, την απελπισία. Τα παιδιά στο μοναστήρι μεγαλώνουν χωρίς αγάπη, μέσα στις ενοχές και τους εξευτελισμούς –πολλές σκηνές φέρνουν στο μυαλό τα παιδιά στα μυθιστορήματα του Ντίκενς.

Η ιστορία είναι συγκλονιστική –δύσκολα πιστεύει κανείς ότι δεν πρόκειται για μυθιστόρημα– ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η συγγραφέας, που γράφει τις επιστολές μεγάλη πια, διατηρεί στην αφήγησή της τη φρέσκια και ανεπιτήδευτη ματιά ενός κοριτσιού.

Δείτε ποια είναι τα άλλα τέσσερα υπέροχα βιβλία που μπορείτε να κάνετε δώρο τις γιορτές στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο δώρο Χριστούγεννα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ