Προγκρόμ και το 2017 στην Τουρκία -Απέλυσαν από δημόσιο και στρατό άλλους 2.756 - iefimerida.gr

Προγκρόμ και το 2017 στην Τουρκία -Απέλυσαν από δημόσιο και στρατό άλλους 2.756

Προγκρόμ και το 2017 στην Τουρκία -Απέλυσαν από δημόσιο και στρατό άλλους 2.756  /Φωτοτραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι 2.756 άτομα αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους σε κρατικούς φορείς, περιλαμβανομένων στρατιωτών, δασκάλων και υπαλλήλων υπουργείων, λόγω δεσμών με «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι υπάλληλοι που αποπέφθηκαν βρέθηκε ότι ήταν μέλη, ή είχαν σχέσεις, με «τρομοκρατικές» οργανώσεις, δομές και οντότητες που ενεργούν ενάντια στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Περίπου 50.000 άτομα έχουν συλληφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μεταξύ των οποίων προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς θεωρήθηκε ότι είχαν σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ