ΑΕΚ: Νέα τιμωρία για Χιμένεθ σε την χειρονομία -Ενα μήνα εκτός πάγκων - iefimerida.gr

ΑΕΚ: Νέα τιμωρία για Χιμένεθ σε την χειρονομία -Ενα μήνα εκτός πάγκων

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αποκλεισμό του Μανόλο Χιμένεθ για ακόμη 30 μέρες αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό προέκυψε κατά την επανεξέταση της υπόθεσης σχετικά με την άσεμνη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Η αρμόδια επιτροπή ουσιαστικά πρόσθεσε στην τιμωρία του Ισπανού τεχνικού επιπλέον 30 μέρες, αφού είχε ήδη εκτίσει 15 από την πρώτη ποινή που του επιβλήθηκε. Η νέα τιμωρία του τεχνικού της Ένωσης θα αρχίσει να «τρέχει» από αύριο, κάτι που σημαίνει ότι οι κιτρινόμαυροι θα αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του Ουφάνο στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν απέναντι σε Παναιτωλικό (Πρωτάθλημα και επαναληπτικός Κυπέλλου), ΠΑΣ (εντός) και Λάρισα (εκτός). Εκτός από την ποινή αποκλεισμού, θα κληθεί να καταβάλει ως πρόστιμο και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δίκασε την έφεση του υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων κατά της υπ’ αριθ. 309/2017 απόφασης του ΠΜΠΟ της Super League και κατά του προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και έλαβε την εξής απόφαση. Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση στο σύνολό της, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στον εφεσίβλητο προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χιμένεθ Μανόλο. Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες».

Στην ΑΕΚ θεωρούν άδικη τη νέα ποινή που επιβλήθηκε στον Ισπανό τεχνικό από τη στιγμή που ο κανονισμός στην περίπτωση που εμπλέκεται παίκτης προβλέπει πέντε αγωνιστικές για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε διαιτητή, είτε τρεις για βάναυση συμπεριφορά σε θεατή, ενώ στον Χιμένεθ επιβλήθηκαν ουσιαστικά επτά για εξύβριση θεατή.

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί στο νομικό τμήμα της Ένωσης το γεγονός ότι χθες γνωστοποιήθηκαν όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων με μοναδική εξαίρεση αυτή του Ισπανού. Στην περίπτωση που είχε γνωστοποιηθεί και η απόφαση για τον Χιμένεθ, τότε θα μπορούσε να καθίσει κανονικά στον πάγκο για το ματς με τη Λάρισα στο «ΑEL FC Arena», καθώς η ποινή του θα «έτρεχε» από σήμερα, Παρασκευή, και τα παιχνίδια που θα έμενε εκτός θα ήταν έξι και όχι συνολικά επτά.

Τέλος, σοβαρές ενστάσεις εκφράζονται και σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης. Αρχικά τονίζεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να υπήρχε αναγκαστικά ομοδικία και η έφεση δεν θα μπορούσε να ασκηθεί μόνο εναντίον του Χιμένεθ και όχι της ΑΕΚ. Μάλιστα, το σκεπτικό σε αυτό το σημείο αγνοεί πλήρως το νομικό επιχείρημα της ΑΕΚ περί αναλογικότητας της ποινής πάνω στο οποίο βασίστηκε η πρωτόδική απόφαση. Τέλος, αναφέρουν πως στον Πειθαρχικό Κώδικα δεν προβλέπεται έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανόλο Χιμένεθ αεκ τιμωρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ