Παραιτείται από υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το PSI - iefimerida.gr

Παραιτείται από υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το PSI

Για δέκα ακόμα ημέρες υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κυνήγι των 105 υπογραφών που απαιτούνται για την επίσημη υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από το υπουργείο αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στα «ΝΕΑ», ο υπουργός Οικονομικών είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του, αμέσως μετά την επικύρωση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το κούρεμα του χρέους (PSI), πράγμα που θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Παρασκευής. Με την παραίτησή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει ουσιαστικά και επίσημα το εναρκτήριο λάκτισμα για την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και γι' αυτό οι επιτελείς του έχουν αρχίσει ήδη να συλλέγουν τις 105 υπογραφές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου που απαιτούνται για να κατατεθεί και επίσημα η υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κούρσα της διαδοχής ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει αντίπαλο ουσιαστικά μόνον τον εαυτό του, καθώς εκτός του Χρήστου Παπουτσή δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα. Είναι γνωστό βέβαια ότι και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει εκδηλώσει πρώτος την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλίνει υπέρ της εκλογής νέου προέδρου από την βάση, όπως προβλέπει και το καταστατικό, και στο επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει άνοιγμα με πρωτοβουλίες που θα δώσουν το μήνυμα ότι θέλει να ηγηθεί του «όλου ΠΑΣΟΚ». Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να προσεγγίσει στελέχη της πλευράς Παπανδρέου, αν και δεν είναι ακόμα σαφές για το τι θα πράξει με τους 22 βουλευτές που διέγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος, λόγω του «όχι» που είπαν στη νέα δανειακή σύμβαση και το Νέο Μνημόνιο.

Αποστάσεις από Λοβέρδο

Παράλληλα, με σχόλια συνεργατών του, ο υπουργός Οικονομικών αποστασιοποιήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, που προκάλεσαν σάλο αυτήν την εβδομάδα. Αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Υγείας, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου τόνιζαν ότι οι απαντήσεις για το ποιος και προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνήσει τη χώρα θα διατυπωθούν προεκλογικά με συντεταγμένο και συλλογικό τρόπο και πάντως μετά την εκλογή νέου προέδρου. Παράλληλα, με τα ίδια σχόλια έριχναν γέφυρες προς τα αριστερά, μιλώντας για προοδευτική πρόταση εξουσίας, η οποία δεν νοείται με τη Νέα Δημοκρατία...

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ