Μεγάλες πιέσεις στις ισπανικές μετοχές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καταλονία - iefimerida.gr

Μεγάλες πιέσεις στις ισπανικές μετοχές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καταλονία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίκτυπο στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας είναι η πλειοψηφία που εξασφάλισαν στο κοινοβούλιο της Καταλονίας τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ισπανικές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα μετά την πλειοψηφία των αυτονομιστών, επιδεινώνοντας την πολιτική κρίση που έχει πλήξει την οικονομία και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις εκτός της Καταλονίας.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε πτώση 1,1%. Η Banco Sabadell και η Caixabank, που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία και μετέφεραν την έδρα τους μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία, σημείωσαν βουτιά από 2,7% έως 3,4%.

Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές των Santander, Bankia και BBVA.

Καθώς κλιμακώνονται οι πολιτικοί κίνδυνοι, οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο τραπεζικός δείκτης της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,8%.

Οι ισπανικές μετοχές σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη STOXX της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε μόλις 0,2%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η όποια αναταραχή από τις εκλογές στην Καταλονία θα περιοριστεί κυρίως στην Ισπανία. Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,1% όπως και ο γαλλικός CAC 40.

Οι εισηγμένες στη Γερμανία μετοχές της νοτιοαφρικανικής εταιρίας λιανικής πώλησης επίπλων Steinhoff ενισχύθηκαν κατά 5,3% αφού η εταιρία, που ταλανίζεται από λογιστικό σκάνδαλο, ανακοίνωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου για το εάν θα μπορεί να διενεργηθεί έρευνα στους λογαριασμούς της αναμένεται έως τις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο Ισπανία Καταλονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ