Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρεμιέρα της νέας συμπαραγωγής της Nova, «Καζαντζάκης» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο NYIT – NEW YORK INSTITUTE OF TECHNOLOGY, στη Νέα Υόρκη, στις 10 Δεκεμβρίου 2017 και την διοργάνωση της εκδήλωσης της ανέλαβε η Όλγα Μπορνόζη από την Capital Link με την στήριξη του Νίκου Μούγιαρη. To 2017 έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου συγγραφέα και στοχαστή.

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλία τους ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιάννης Σμαραγδής με την σύζυγό του Ελένη Σμαραγδή συνοδευόμενοι από την πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαρίνα Καλογήρου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με το ετερόκλητο κοινό να αποτελείται από πρόσωπα της Ελληνικής ομογένειας, Νεοϋορκέζους, Άγγλους και Αυστριακούς. Οι Έλληνες αισθάνθηκαν υπερήφανοι ενώ οι μη Έλληνες, οι οποίοι δεν γνώριζαν ακριβώς τι θα δουν, συγκλονίστηκαν ενώ πολλοί συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων! Δεν ήταν λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν την ταινία ως αριστούργημα και έργο που φέρνει πολύ κοντά τους ξένους στην φωτεινή Ελλάδα και την ανώτερη πνευματικότητα της. Και κυρίως, οι θεατές μέσα από την ταινία έμαθαν και αγάπησαν την λίγο-πολύ άγνωστη στο ευρύτερο κοινό σπουδαία φυσιογνωμία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο τέλος της προβολής οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκρότημα και στην συνέχεια ο σκηνοθέτης άνοιξε διάλογο με το κοινό που εξέφραζε με πολλαπλούς τρόπους τη συγκίνησή του. Στο τέλος ανακοίνωσε πως θα εκχωρήσει την ταινία αφιλοκερδώς στο υπουργείο Εξωτερικών για τη πολιτιστική διπλωματία της χώρας και ανέγνωσε ευχαριστήρια επιστολή του Υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία. Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η Νεοϋορκέζα ηθοποιός Anthoula Katsimatides, η οποία στην ταινία υποδύεται την «καλή μάγισσα» Χρυσούλα Πουαριέ.

Θριάμβευσε η ταινία «Καζαντζάκης» στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ταινία «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία από τις 23 Νοεμβρίου στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και έχει ξεπεράσει ήδη τα 200,000 εισιτήρια. Τέλος πρόκειται να μεταδοθεί και σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, μετά από περίπου ένα χρόνο, από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, η οποία είναι συμπαραγωγός της ταινίας και έχει το δικαίωμα αποκλειστικής προβολής πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ