Παιδικές ιστορίες με ήρωες τα γλυκά των Χριστουγέννων [εικόνες] - iefimerida.gr

Παιδικές ιστορίες με ήρωες τα γλυκά των Χριστουγέννων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χριστούγεννα χωρίς δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνονται!

Τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων γίνονται οι ήρωες στο βιβλία που θα διαβάσουμε παρέα με τα μικρά παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΕΣΓΙΕΣ

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα όμορφο ζαχαροπλαστείο ζούσε ένας μικρούλης κουραμπιές που μόνο μια λέξη αγαπούσε –τη λέξη Yes! Ο κύριος Καραμέλος, ο ζαχαροπλάστης, καθημερινά τον στολίζει με λογιών λογιών στολίδια –πότε με πολύχρωμη τρούφα, πότε σε σιρόπι σοκολάτα, πότε με τριμμένο αμύγδαλο. Και ο κουραμπιές λέει πάντα «Yes!» με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ ο εαυτός του. Πού ακούστηκε κουραμπιές με πολύχρωμα τρουφάκια και σιρόπια! Ο Γιεσγιές είναι στενοχωρημένος επειδή στο ζαχαροπλαστείο κανείς δεν τον αγοράζει. «Θυμάσαι την τελευταία φορά που ήσουν ο εαυτός σου;» τον ρωτάει το Μιλφέιγ. Και ο Γιεσγιές αδυνατεί να απαντήσει –πάει καιρός από την τελευταία φορά που ήταν κανονικός κουραμπιές και τώρα πια έχει μπαγιατέψει. Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου αναλαμβάνουν δράση: τη νύχτα που κλείνουν τα φώτα φτιάχνουν τον φίλο τους από την αρχή για να γίνει ένας λαχταριστός αληθινός κουραμπιές.

Ένας μικρός ήρωας που δεν αναγνωρίζει την αξία του και αλλάζει συνεχώς με την ελπίδα ότι θα αρέσει περισσότερο στους άλλους. Μια ιστορία που λέει με τον πιο γλυκό τρόπο στα παιδιά ότι η ομορφιά κρύβεται στα πιο απλά πράγματα και στην αλήθεια που ο καθένας κρύβει μέσα του.

Η απλότητα, η αποδοχή και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, όπως και η πολύτιμη αγάπη των φίλων μας, μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή μας. Ο κουραμπιές καταλαβαίνει πώς μόνο μέσα από τη δική του αλήθεια θα γίνει ευτυχισμένος.

INFO

Συγγραφέας: Αυγή Βάγια

Εικόνες: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις Διόπτρα

Παιδικές ιστορίες με ήρωες τα γλυκά των Χριστουγέννων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ο περίφημος ζαχαροπλάστης Χρήστος Σιροπιαστός ετοιμάζει τα γλυκά για τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί θα στείλει τις πιο επιτυχημένες δημιουργίες του. Ο γενναίος Μπέλος Μακαρόνος, ένα μελομακάρονο με αλλεργία στα καρύδια, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να βρεθεί χριστουγεννιάτικα στον κάδο με τα σκουπίδια και ειδοποιεί τα κορίτσια που βρίσκονται δίπλα του: την ντροπαλή Κούλα Μπιε, ένα κουραμπιέ που όλο φτερνίζεται και γεμίζει τον κόσμο ζάχαρη άχνη και την ψηλομύτα Μελίκα Δίπλα που ονειρεύεται να γίνει δίπλα Προεδρικού Μεγάρου και δεν έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση. Τα γλυκά «αποτυχίες» αποφασίζουν να το σκάσουν από το ζαχαροπλαστείο και να πάνε κι αυτά στη μεγάλη γιορτή. Στο δρόμο για το Μέγαρο θα συναντήσουν τα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, μια παρέα από ελαττωματικά γλυκίσματα που βρίσκονται σε πόλεμο με τη συμμορία της σοκολάτας.

Μια περιπέτεια με ήρωες τρεις εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες που μέσα από τις περιπέτειές τους γίνονται φίλοι. Τα «ελαττωματικά» γλυκά δεν δέχονται σιωπηλά τη μοίρα τους, αλλά αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και δεν το βάζουν κάτω παρ’ όλες τις δυσκολίες, τις κακίες και τις απογοητεύσεις. Στη ζωή μας μπορούμε να κάνουμε ό,τι αποφασίσουμε, χωρίς να δίνουμε σημασία στα στερεότυπα και τη γνώμη των άλλων. Η ζωή είναι δική μας και έχουμε τη δύναμη να τη διαμορφώσουμε όπως εμείς επιθυμούμε, μοιάζει να λέει ο συγγραφέας. Οι αληθινοί μας φίλοι θα βρίσκονται πάντα δίπλα μας.

INFO

Συγγραφέας: Δημήτρης Κ. Παπαδόπουλος

Εικόνες: Γιάννης Πουρνάρας

Εκδόσεις Πάπυρος

Παιδικές ιστορίες με ήρωες τα γλυκά των Χριστουγέννων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ

«Τώρα που είναι Χριστούγεννα και κλείσαν τα σχολεία, ποιος είναι μάγκας θα φανεί στα ζαχαροπλαστεία», τραγουδούν με σθένος ο κόμης Μελομακαρόνης και οι μελομακαροναύτες του πανέτοιμοι να συντρίψουν τον φαντασμένο φον Κουραμπιέ και τους κουραμπιεδοστρατιώτες του. Για άλλη μια χρονιά, ο πόλεμος των χριστουγεννιάτικων γλυκών είναι έτοιμος να ξεσπάσει. Και οι διπλωμάτες Μπακλαβάτ-Σιρόπ πασάς, η κόμισσα της χώρας Δίπλα-Δίπλα και η μαρκησία Σοκολά των Αμυγδάλων δεν καταφέρνουν να τους πείσουν να γίνουν φίλοι και να χαρούν τα Χριστούγεννα. Η βραδινή χιονοθύελλα όμως τα αλλάζει όλα : ο φον Κουραμπιές και ο κόμης Μελομακαρόνης, χαμένοι μέσα στο σκοτεινό δάσος, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να βρουν το δρόμο τους μες στην παγωμένη νύχτα. Στην διαδρομή θα συναντήσουν το χριστουγεννιάτικο αστέρι, έναν ξενύχτη σκιούρο, μια νηστική αρκούδα, καθώς και τον κηπουρό των ονείρων που θα ζητήσει λίγη ζάχαρη για να πασπαλίσει τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου. Όταν οι δυο «αιώνιοι εχθροί» φτάνουν πια εξουθενωμένοι στην πόλη είναι αγνώριστοι : χωρίς μέλι, χωρίς καρύδια ο Μελομακαρόνης, χωρίς αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη άχνη ο Κουραμπιές, δεν είναι οι δυο τους παρά δυο μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης. Κι αφού στην ουσία τους είναι τόσο ίδιοι πώς να συνεχίσουν τον πόλεμο ;

Ένας ύμνος στην αγάπη, στη φιλία και στην αδελφοσύνη που δείχνει στα παιδιά, με τον πιο γλυκό τρόπο, ότι οι άνθρωποι δεν έχουν στην πραγματικότητα τίποτε να χωρίσουν. Οι διαφορές μας δεν είναι ουσιαστικές, μπορούμε να τις αφήσουμε στην άκρη και να ζήσουμε αγαπημένοι. Μια μαγευτική ιστορία που κάθε χρόνο ενθουσιάζει τα παιδιά.

INFO

Συγγραφέας: Κυριάκος Χαρίτος

Εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Παιδικές ιστορίες με ήρωες τα γλυκά των Χριστουγέννων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ