Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πολυσέλιδα μυθιστορήματα της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής είναι τα βιβλία που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα φέτος τις γιορτές.

Βιβλία που έχουν εντυπωσιάσει αναγνωστικό κοινό και κριτικούς, γραμμένα από συγγραφείς που ξεχωρίζουν.

Ένας Στύλος Φωτιάς του Ken Follet

Το 1558 ο νεαρός Νεντ Γουίλαρντ επιστρέφει στο Κίνγκσμπριτζ και ανακαλύπτει έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο. Η Αγγλία έχει μια νέα, αμφιλεγόμενη Βασίλισσα, ενώ ολόκληρη η χώρα σπαράσσεται από το θρησκευτικό μίσος.

Το τρίτο μέρος της άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με τους περίφημους «Στυλοβάτες της Γης» και συνεχίστηκε με το «Ένας κόσμος χωρίς τέλος» είναι ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες, μίση, πάθη και αιματηρές συγκρούσεις. Ο συγγραφέας στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία και δημιουργεί μια τεράστια τοιχογραφία, με αμέτρητους πρώτους και δεύτερους ρόλους, που μεταφέρει τον αναγνώστη σε μια σκοτεινή περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας, τότε που η κυριαρχούσε ο φανατισμός, η βία και η θρησκευτική διαμάχη ανάμεσα σε Καθολικούς και Προτεστάντες. Η πολυμήχανη και αποφασιστική Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ ιδρύει το πρώτο βρετανικό πρακτορείο μυστικών υπηρεσιών με στόχο να προστατέψει το θρόνο από τους αμέτρητους εχθρούς. Ωστόσο, γρήγορα θα γίνει φανερό ότι οι αληθινοί εχθροί δεν είναι οι θρησκευτικές διαφορές. Το εκδοτικό γεγονός του φετινού χειμώνα για τους αμέτρητους φανατικούς αναγνώστες του Κεν Φόλετ.

Συγγραφέας: Ken Follet

Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου

Εκδόσεις Bell

Σελ.: 1032

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τo Νιξ του Nathan Hill

Ένας «μπλοκαρισμένος» συγγραφέας αναζητά την αλήθεια γύρω από τη ζωή της μητέρας του που τον είχε εγκαταλείψει όταν ήταν έντεκα χρονών.

Το Νιξ είναι πλάσμα της νορβηγικής μυθολογίας κι εμφανίζεται σαν λευκό άλογο που αρπάζει παιδιά. Ο ήρωας μυθιστορήματος θα χρειαστεί κάνει μια βουτιά πίσω στο παρελθόν και να ανασυνθέσει τα κομμάτια από τη ζωή μιας μητέρας που ελάχιστα θυμάται. Το ταξίδι αυτό θα είναι επώδυνο, θα αποκαλύψει παλιά μυστικά, που περνάνε από γενιά σε γενιά κι έχουν τις ρίζες τους στη μακρινή Νορβηγία, και θα ξυπνήσει τα δικά του φαντάσματα. Ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι αυτογνωσίας όπου ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με όλη την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το πρώτο μυθιστόρημα του Χιλ είναι ένα εύστοχο πορτραίτο της αμερικανικής κοινωνίας των τελευταίων πενήντα χρόνων. Μιας κοινωνίας που πέρασε από την πίστη και την αισιοδοξία στο αμερικάνικό όνειρο, στο ιδεολογικό κενό και τα παιχνίδια ρόλων πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών. Ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα που δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα και θέτει ερωτήματα γύρω από την ελευθερία του ανθρώπου να ορίσει ο ίδιος τη μοίρα του.

Συγγραφέας: Nathan Hill

Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής

Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Σελ.: 704

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Και Τώρα Ανθρωπάκο; του Hans Fallada

Στο Βερολίνο της δεκαετίας του ’30, ανάμεσα σε Ναζί, Εβραίους, κομμουνιστές, φτωχά νοικοκυριά, πλούσιους εκμεταλλευτές, πολυτελείς επαύλεις, καμπαρέ και καταγώγια, ένα νεαρό ζευγάρι που τα φέρνει δύσκολα βόλτα προσπαθεί να διασώσει την αξιοπρέπειά του.

Ένα από τα πιο κλασικά βιβλία της γερμανικής λογοτεχνίας από έναν συγγραφέα που έγραψε όπως κανείς άλλος για το Βερολίνο πριν και μετά τη θριαμβευτική άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Μια μυθική πόλη στο απόγειο της δόξας της και την ίδια στιγμή μια πόλη που βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που οδηγούν τους κατοίκους στην απελπισία. Ο Χανς Φάλαντα μιλάει για πράγματα που έχει βιώσει και γνωρίζει πολύ καλά: για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάχυτη ανασφάλεια, την έλλειψη φιλοδοξίας, την απελπισία, τον καθημερινό μάταιο αγώνα. Μια κοινωνία καταρρακωμένη και δυο άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν όταν όλα γύρω τους γκρεμίζονται.

INFO

Συγγραφέας: Hans Fallada

Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 640

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Λαβύρινθος των Πνευμάτων του Carlos Ruiz Zafon

Ο Ντανιέλ Σεμπέρε, ο νεαρός βιβλιοπώλης που γνωρίσαμε στη «Σκιά του ανέμου», έχει πια μεγαλώσει, έχει δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και εξακολουθεί να βασανίζεται από τον θάνατο της μητέρας του. Ο ίδιος πιστεύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου, ωστόσο μια συνομωσία με ρίζες πίσω στο μακρινό παρελθον θα αλλάξει τα πάντα.

Το τελευταίο μέρος της λογοτεχνικής σειράς «Το κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων» είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα γεμάτο δράση, μυστήριο και συνωμοσίες. Ένα χορταστικό μυθιστόρημα-ύμνος στον κόσμο των βιβλίων, στην τέχνη τού να αφηγείται κανείς ιστορίες και στον μαγικό δεσμό ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη ζωή. Ο Ντανιέλ είναι ένας λογοτεχνικός ήρωας που μένει αλησμόνητος, ενώ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνάει η σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας, με τις φωτεινές και τις σκοτεινές της στιγμές, και μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Συγγραφέας: Carlos Ruiz Zafon

Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 480 σελίδες ο κάθε τόμος

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητά συγγνώμη του Fredrik Backman

Η Έλσα, ένα κορίτσι επτά ετών που δεν μοιάζει με κανένα άλλο κορίτσι της ηλικίας της, αναλαμβάνει να κάνει τον ταχυδρόμο για χάρη της γιαγιάς της και να παραδώσει τις επιστολές που έγραψε εκείνη στη διάρκεια της ζωής της.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζήσει όπως ακριβώς επιθυμεί, μοιάζει να μας ψιθυρίζει ο συγγραφέας μέσα από την πρωτότυπη ιστορία των επιστολών που αποκαλύπτουν την αλήθεια που κρυβόταν πίσω από τα παραμύθια της γιαγιάς. Ένα μυθιστόρημα αφιερωμένο στη μαγεία της παιδικής ηλικίας και στη σοφία των γηρατειών, με λίγα λόγια στην ίδια τη ζωή. Ο συγγραφέας αναδεικνύει τη μοναδική σχέση που μπορεί να αναπτύξει μια «θεότρελη» γιαγιά με την χαρισματική εγγονή της –ο κόσμος τους είναι γεμάτος αγάπη, χαρά και φαντασία και αντιπαθητικούς γείτονες. Ένα άκρως γοητευτικό μυθιστόρημα, γεμάτο συναισθήματα –αστείο και τρυφερό, χαρούμενο και νοσταλγικό. Ένα βιβλίο γεμάτο συγκινήσεις που μας κάνει να χαμογελάμε, καθώς σκεφτόμαστε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν είμαστε γενναιόδωροι και έχουμε αγάπη στην καρδιά μας.

INFO

Συγγραφέας: Fredrik Backman

Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ.: 512

Ενα μεγάλο μυθιστόρημα για δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ