Το επιχείρημα Κοντονή για τους πλειστηριασμούς: Αλλο η βία, άλλο η διαμαρτυρία - iefimerida.gr

Το επιχείρημα Κοντονή για τους πλειστηριασμούς: Αλλο η βία, άλλο η διαμαρτυρία

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολέμιος της βίας εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής και προκάλεσε όσους δηλώνουν κατά καιρούς ότι είναι εναντίον της βίας να ψηφίσουν την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς.

«Μας κατηγορούν ότι ανεχόμαστε και υποθάλπουμε την βία και τώρα που έρχεται μια διάταξη και θέλει να προστατεύσει το συγκεκριμένο κλάδο από την βία αντιδρούν αυτοί που δηλώνουν κατά της βίας και λένε για διάφορους λόγους ότι δεν θα την ψηφίσουν

Λοιπόν ή είμαστε κατά της βίας και παίρνουμε μέτρα ή δεν είμαστε.

Άλλο πράγμα η πολιτική διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η βία και μάλιστα η βία εναντίον ενός ανθρώπου που εκείνη την ώρα είναι μόνος του σαν την καλάμια στον κάμπο είναι και ανανδρία αυτό πέραν των άλλων»

Μάλιστα ο κ. Κοντονής εκτίμησε πως με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών δεν υπάρχει το κοινωνικό έδαφος για την δημιουργία κινήματος.

«Δεν υπάρχει κοινωνική βάση για τη δημιουργία κινήματος, μπορεί οι συνήθεις ύποπτοι να κάνω τα επεισόδια αλλά η κινητοποίηση μαζών δεν μπορεί να γίνει γιατί αυτές προστατεύονται από το νόμο και την κυβέρνηση της αριστεράς».

Κίνδυνος από την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής έκανε αναφορά στον κίνδυνο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εάν δεν εξελιχθεί ομαλά το θέμα των πλειστηριασμών

«Εάν γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληγούν οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι οι φτωχοί άνθρωποι, δεν είμαστε διατεθειμένοι εμείς να μπούμε σε αυτή τη λογική ξανά και ξανά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία θα πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι.

Αυτό προσπαθούμε να προστατέψουμε με το να αποκλείσουμε αυτή τη διαδικασία» είπε στα βήματα των προειδοποιήσεων Τσακαλώτου νωρίτερα.

Ακόμη έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες που έχουν θέμα με την πρώτη κατοικία να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να εκμεταλλευτούν τις θετικές διατάξεις του νόμου Σταθάκη.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες που έχουν πρόβλημα με την πρώτη κατοικία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 έχουν δυνατότητα προσφυγής με την προσωρινή διαταγή και οριστικής με την έκδοση αποφάσεως όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όσοι λάβουν αυτή την προστασία η προστασία που θα πάρουν θα επεκτείνεται στο διηνεκές και δεν θα σταματά στο Δεκέμβριο του 2018».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής πλειστηριασμοί βία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ