Ηχηρό μήνυμα από τον ΟΗΕ στις ΗΠΑ: 128 χώρες κατά της απόφασης για την Ιερουσαλήμ - iefimerida.gr

Ηχηρό μήνυμα από τον ΟΗΕ στις ΗΠΑ: 128 χώρες κατά της απόφασης για την Ιερουσαλήμ

Διπλωματική ήττα για τον Τραμπ στον ΟΗΕ (Φωτογραφία: AP/ Mark Lennihan)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που με ευρεία πλειοψηφία απέρριψε τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα πρεσβευτής Νίκι Χέιλι είχε απειλήσει ότι η Ουάσινγκτον θα θυμάται ποιες χώρες έδειξαν ασέβεια στις ΗΠΑ, ψηφίζοντάς εναντίον τους. Παρόλα αυτά, 128 μέλη του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ μπορεί να επιλυθεί μόνο ως τελευταίο ζήτημα στην ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ- Παλαιστίνης.

Μόνο 9 χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος. Υπήρχαν 35 αποχές, μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς, από τον οποίο οι Παλαιστίνιοι περίμεναν να στηρίξει τις ΗΠΑ. Πρεσβευτές από χώρες που απείχαν από την ψηφοφορία, ανάμεσά τους και το Μεξικό, επέκριναν στις ομιλίες τους τη μονομερή κίνηση του Τραμπ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί ένα σοβαρό διπλωματικό πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο. Αμέσως μετά τη διαδικασία, ο Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως μία νίκη για την Παλαιστίνη.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ Ιερουσαλήμ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ