Ο Κοντονής λάτρης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών -«Επρεπε να είχαν γίνει εδώ και 20 χρόνια»! [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κοντονής λάτρης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών -«Επρεπε να είχαν γίνει εδώ και 20 χρόνια»! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να αισθάνεται περήφανος γιατί ως αντιπολίτευση φώναζε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», σήμερα όμως, μιλώντας στην Βουλή, εμφανίστηκε ως ένθερμος υποστηρικτής των πλειστηριασμών .

Ο κ. Κοντονής ανέφερε πως η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι μία απολύτως θετική διαδικασία την οποία έπρεπε να είχε νομοθετήσει η Βουλή πριν 20 χρόνια, όταν όλες οι χώρες του κόσμου και ειδικά της Ευρώπης εκινούντο προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως ο κ. Κοντονής δεν έμεινε μόνο εκεί. Πρόσθεσε πως προστασία δεν είναι να μην γίνονται πλειστηριασμοί, «η προστασία είναι η διαδικασία του πλειστηριασμού να είναι διαφανής, να υπάρχει έλεγχος στη διαδικασία και τελικά να καταλήγει στο μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα.

Αυτά διασφαλίζει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Εμείς δεν νομοθετούμε μόνο για το σήμερα αλλά και για μια διάρκεια ετών χωρίς το βάρος των σημερινών καταστάσεων», είπε.

Ο κ. Κοντονής θέλησε να δικαιολογήσει και το σύνθημα που φώναζαν ως αντιπολίτευση οι βουλευτές του Σύριζα, λέγοντας πως είναι υπερήφανος για το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» αφού όπως εξήγησε, αυτό το σύνθημα είχε λόγο ύπαρξης γιατί τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αφήσει ελεύθερους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

« Είμαστε περήφανοι που φωνάζαμε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, εσείς είχατε αφήσει ελεύθερους τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Και όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση νομοθετήσαμε το νόμο Σταθάκη και προστατέψαμε την πρώτη κατοικία», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε και στις συλλογικότητες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει στήσει παρατηρητήριο και παρακολουθεί τους πλειστηριασμούς έναν προς έναν και δεν υπάρχει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλειστηριασμοί Κοντονής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ