Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά - Μείωση για τους οίκους ευγηρίας - iefimerida.gr

Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά - Μείωση για τους οίκους ευγηρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία με την οποία αναστέλλεται για έξι μήνες η αύξηση του ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και ταυτόχρονα μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στην τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπεται η παράταση έως 30.06.2018 (λήγει 31.12.2017) η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν και σήμερα.

Εντάσσεται στον συντελεστή ΦΠΑ 13% από 24% που ισχύει σήμερα και η παροχή υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας που ενεργείται στα πλαίσια κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της περίπτ. θ' της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2859/2000 όπως ισχύει (απαλλαγή από το φόρο).

Από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχονται τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα επί του κρατικού προϋπολογισμού:

  • Απώλεια εσόδων για το οικονομικό έτος 2018, ύψους 16 εκατ. ευρώ περίπου, από την παράταση για έξι (6) ακόμα μήνες των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.
  • Ετήσια απώλεια εσόδων ύψους 5 εκατ. ευρώ περίπου, από την υπαγωγή, σε συντελεστή 13% από 24% που ισχύει σήμερα, της παροχής υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας που ενεργείται στα πλαίσια κοινωνικής πρόνοιας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροπολογία ΦΠΑ νησία οίκοι ευγηρείας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ