Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού στα Χανιά -Με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού στα Χανιά -Με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ

Φωτογραφία: ekriti.gr/ Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού στα Χανιά- Με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της αποκατάστασης του ρολογιού του δημοτικού κήπου των Χανίων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Η μελέτη αποκατάστασης του μνημείου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 515.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες επεμβάσεις ενίσχυσης, επισκευών και ανάδειξης του, για την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του την προστασία του από περεταίρω φθορά καθώς και την προστασία των διερχόμενων πεζών, με τη άρση επικινδυνότητας λόγω πτώσης επιμέρους υλικών.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού στα Χανιά -Με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ  | iefimerida.gr 0

Το ρολόι του δημοτικού κήπου ανήκει στα νεώτερα μνημεία της πόλης. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές άρχισε να κτίζεται το 1924 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1927. Το ρολόι έχει ιδιόμορφη τριμερή διάρθρωση, βάση και κορμό των οποίων οι πλευρές συγκλίνουν προς τα πάνω και στέψη που διαμορφώνεται σε κυκλική περίμετρο. Για το χτίσιμο του ρολογιού του δημοτικού κήπου των Χανίων χρησιμοποιήθηκαν καντουνάδες (μεγάλες πέτρες) από τα τότε λατομεία των Λενταριανών και της Χαλέπας, καθώς και ποταμίσια άμμος.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρολόι Χανιά Δήμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ