Nταλάρα: Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή - iefimerida.gr

Nταλάρα: Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή

Nταλάρα: Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους επεσήμανε από την Πόλη του Μεξικού όπου βρίσκεται ο Τσαρλς Νταλάρα.

Η βασική διαφορά τόνισε ο γενικός διευθυντής του IIF εστιάζεται στον «εθελοντικό» χαρακτήρα της διαγραφής του χρέους

Μιλώντας πριν από την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών του G20 δήλωσε ότι η διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους «διαφέρει ριζικά» από την αντίστοιχη που είχε ακολουθήσει η Αργεντινή στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2005.

Η λατινοαμερικανική χώρα είχε προχωρήσει τότε «σε μονομερή διαγραφή χρέους» ενώ η Ελλάδα επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές σε εθελοντική βάση.

Βέβαια οι ίδιοι οι πιστωτές της Ελλάδας, ακόμα και αυτοί που έχουν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στο PSI, αντιλαμβάνονται ότι η ανταλλαγή χρέους κάθε άλλο παρά «εθελοντική» είναι.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Commerzbank δήλωσε ότι η συμμετοχή στο ελληνικό «κούρεμα» είναι τόσο εθελοντική «όσο και η εξομολόγηση στην Ιερά Εξέταση» ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν συμμετέχει και η ΕΚΤ σε αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ