Τουρκία: Εισαγγελέας θέλει τη φυλάκιση του Καντέρ -Εως και τέσσερα χρόνια - iefimerida.gr

Τουρκία: Εισαγγελέας θέλει τη φυλάκιση του Καντέρ -Εως και τέσσερα χρόνια

Ο Ενές Καντέρ (Φωτογραφία: AP/ Tony Dejak)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του Ενές Καντέρ έως και τέσσερα χρόνια, γιατί προσέβαλε τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ηδη, το διαβατήριο του παίκτη των Νew York Knicks έχει ανακληθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ολα αυτά, επειδή δικαστήριο χαρακτήρισε τον σταρ του ΝΒΑ φυγά, καθώς κατηγορείται ότι στηρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Πρόκειται για τον άνθρωπο που η Αγκυρα κατηγορεί ότι ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ο Καντέρ είναι εδώ και χρόνια υποστηρικτής του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999. Η Τουρκία απαιτεί την έκδοσή του από τις αμερικανικές αρχές.

Τώρα, το δικαστήριο υποστηρίζει ότι ο Καντέρ χρησιμοποίησε το Twitter για να δυσφημίσει και να χλευάσει τον Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu. «Εχω πει λιγότερα από ό,τι αξίζει αυτός ο άτιμος. Προσθέστε άλλα τέσσερα χρόνια», ήταν η απάντηση του μπασκετμπολίστα, μέσω Twitter.

Τον Μάιο, ο Καντέρ είχε τεθεί υπό κράτηση στη Ρουμανία, όταν έγινε γνωστό ότι ανακλήθηκε το τουρκικό διαβατήριό του. Αργότερα επέστρεψε στις ΗΠΑ. Επειτα από αυτό το γεγονός είχε δώσει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλεσε «Χίτλερ του αιώνα μας» τον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ενες Κάντερ Ταγίπ Ερντογάν ΝΒΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ