SAH: Μια βασίλισσα στην πλατεία Μαβίλη -H νέα άφιξη της μεσογειακής κουζίνας [εικόνες] - iefimerida.gr

SAH: Μια βασίλισσα στην πλατεία Μαβίλη -H νέα άφιξη της μεσογειακής κουζίνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατείες της πόλης που κυριώς φημίζεται για τα μπαράκια της, στην πλατεία Μαβίλη, εκεί που παλαιότερα βρισκόταν το Ginger, σήμερα πλέον υπάρχει μια βασίλισσα, δηλαδή το νέο εστιατόριο SAH.

Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Σαραφείδη και του Θοδωρή Καραγκούνη είναι ένας all day χώρος, που εμπνεύστηκε τον τίτλο του από μια θρυλική γυναίκα, τη Sayyida All Hurra, η οποία υπήρξε η τελευταία Βασίλισσα της Μεσογείου. Εζησε κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα και το όνομά της σημαίνει ευγενής, ελεύθερη και ανεξάρτητη) κυρία. Γεννήθηκε στο βασίλειο της τότε Μουσουλμανικής Γρανάδας, που αργότερα κατακτήθηκε από Ισπανούς καθολικούς μονάρχες, με αποτέλεσμα τον εξορισμό της οικογένειας της. Παρόλες τις δυσχέρειες και την προσφυγιά της, εκείνη κατάφερε να συμμαχήσει με τον πειρατή Μπαρμπαρόσσα και να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο. Ένα από τα χαρακτηριστικά της βασιλείας της ήταν ότι κατάφερε να ενώσει τις κουζίνες και τις γευστικές συνήθειες όλων των χωρών που βρίσκονταν υπό τη διοίκησή της, οι οποίες ξεπερνούσαν τις είκοσι.

Γνωρίστε καλύτερα το SAH, τη νέα άφιξη στην πλατεία Μαβίλη, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SAH πλατεία Μαβίλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ