ΣΕΤΕ: Πλήγμα για τον τουρισμό στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ - iefimerida.gr

ΣΕΤΕ: Πλήγμα για τον τουρισμό στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήγμα για τον τουρισμό στα νησιά φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ ενώ η διατήρησή του σε πέντε από αυτά στα σημερινά επίπεδα για έξι μήνες σημαίνει ότι η τουριστική περίοδος μένει εκτός.

Τη σχετική επισήμανση κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, σημείωνοντας ότι την ίδια ώρα η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δείχνει λιγότερες επενδύσεις και λιγότερες νέες θέσεις εργασίας.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σχολίασε:

«Η διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε πέντε νησιά έως 30/6/18 σημαίνει ότι ουσιαστικά η τουριστική περίοδος είναι εκτός ενώ η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σημαίνει λιγότερες επενδύσεις & λιγότερες νέες θέσεις εργασίας. Προ μηνός ο ΣΕΤΕ έκανε πλήρη πρόταση.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το μέτρο της διατήρησης μπορεί να εκληφθεί και ως κοροϊδία.

«Συμφωνώ με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, ότι η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για μόνο έξι μήνες, πριν την υψηλή περίοδο, δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα για τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες και φοβάμαι ότι θα εκληφθεί ως κοροϊδία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

ΣΕΤΕ: Πλήγμα για τον τουρισμό στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ | iefimerida.gr 0

Από την αρχή του χρόνου οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων θα δούνε τους αυξημένους κατά 45% συντελεστές ΦΠΑ ενώ από την 1η Ιουλίου, στο φουλ της τουριστικής περιόδου τα πέντε νησιά, που εξαιρέθηκαν για έξι μήνες, θα μεταβούν στο καθεστώς του αυξημένου ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρισμός ΦΠΑ νησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ