Το καμπανάκι που μαρτυρά πως το πρόσωπο που βγαίνεις δεν είναι το κατάλληλο για σένα - iefimerida.gr

Το καμπανάκι που μαρτυρά πως το πρόσωπο που βγαίνεις δεν είναι το κατάλληλο για σένα

(Πηγή φωτογραφίας: shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν βγαίνεις με ένα καινούριο πρόσωπο, είναι λογικό στην αρχή να αισθάνεσαι νευρικότητα. Κι όταν πραγματικά σου αρέσει, η νευρικότητα και ο ενθουσιασμός είναι αναμενόμενα συναισθήματα. Σύμφωνα, όμως, με ειδικό της συμπεριφοράς, το να νιώθεις μεγάλη νευρικότητα είναι κακός οιωνός για την πορεία της σχέσης σας.

“Εάν είστε υπερβολικά ανήσυχοι κάθε φορά που συναντάτε το ραντεβού σας, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι που να δείχνει πως δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για εσάς” επισημαίνει η Δρ. Wendy L. Patrick. Και συνεχίζει “Οι πεταλούδες στο στομάχι είναι ένα πολύ φυσιολογικό αίσθημα πριν κανείς συναντήσει τον πιθανό νέο του έρωτα, όμως η καθημερινή παράταση αυτού του συναισθήματος αντί της φυσικής εξομάλυνσής του, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επιτρέψει στον ενδιαφερόμενο να χαλαρώσει και να απολαύσει τη στιγμή. Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε καταστάσεις που αντί να τον ευχαριστούν του προκαλούν ταραχή και αγωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Αν νιώθετε έτσι, αυτό θα μπροούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόσωπο που συναντάτε σας κάνει να αισθάνεστε ανεπαρκείς και να ασκείτε κριτική στον εαυτό σας. Μελέτες έχουν δείξει πως η σκληρή κριτική έναντι του εαυτό μας και η υπερβολική αντίδραση στις υποτιθέμενες ατέλειες που όλοι στο κάτω κάτω έχουμε, μπορεί να μας κάνει επιρεπείς στην κατάθλιψη.

“Πρέπει να βρείτε κάποιον που να σας κάνει να νιώθετε καλά και άνετα με τον εαυτό σας. Το κλειδί είναι να μάθουμε τη διαφορά ανάμεσα στην προσήλωση και την προσκόλληση” υπογραμμίζει η Δρ. Patrick.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως η ερωτική τρέλα μπορεί να δημιουργήσει στην αρχή συναισθήματα αγωνίας και ανασφάλειας, από την άλλη όμως όταν αυτό συμβαίνει συνεχόμενα, μάλλον είναι δίκοπο μαχαίρι!

Οπότε τι μπορείτε να κάνετε; Πρώτο και κυριότερο να μη χάσετε επαφή με τα δικά σας συναισθήματα. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα σύντροφο που θα σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. H εμπειρία της ασφάλειας μέσα στη σχέση με τη σειρά της φέρνει τη σταθερότητα και κατ’ επέκταση, την επιτυχία της.

Πηγή: independent.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ