Παράταση ως τις 6 Απριλίου στη διαδικασία διαιτησίας για την «Ελληνικός Χρυσός» - iefimerida.gr

Παράταση ως τις 6 Απριλίου στη διαδικασία διαιτησίας για την «Ελληνικός Χρυσός»

Φωτογραφία: Eldorado Gold
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 6 Απριλίου 2018 αναμένεται να λήξει η διαδικασία διαιτησίας για την τεχνική μελέτη μονάδας μεταλλουργίας, στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου Στρατωνίου, για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών.

Η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι έπειτα από αίτημα της διαιτητικής επιτροπής, η περίοδος διαιτησίας που είχε προσδιοριστεί αρχικά σε 90 ημέρες, έχει παραταθεί κατά 60 ημέρες και αναμένεται να λήξει στις 6 Απριλίου του 2018.

Η παράταση προέκυψε έπειτα από αίτημα της διαιτητικής επιτροπής, σε συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» και τα αρμόδια υπουργεία. Αφορά τη διαδικασία που κινήθηκε από τo υπουργείo Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατά της «Ελληνικός Χρυσός», γιατί η τεχνική μελέτη μονάδας μεταλλουργίας στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου Στρατωνίου, για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, θεωρήθηκε μη πλήρης.

«Η εταιρεία διατηρεί την πεποίθηση ότι η τρέχουσα διαιτητική διαδικασία, θα καταδείξει την προσήλωσή της στο ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Η εταιρεία πιστεύει ότι, μέσω του ανοιχτού διαλόγου, τα δύο μέρη θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και αποτελεσματική ανάπτυξη των μεταλλευτικών της δραστηριοτήτων, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική», αναφέρει η ανακοίνωση της Eldorado Gold.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eldorado Gold ελληνικός χρυσός διαιτησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ