Δεν βρίσκουν τον βουλευτή με το 1.000.000 ευρώ στα πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Δεν βρίσκουν τον βουλευτή με το 1.000.000 ευρώ στα πόθεν έσχες

Δεν βρίσκουν τον βουλευτή με το  ένα εκατομμύριο στα πόθεν έσχες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει εντοπιστεί βουλευτής που να έχει δηλώσει έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από την πρώτη έρευνα που έκανε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου , αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης είπε πως σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί ο βουλευτής μετά την διασταύρωση στοιχείων, θα κληθεί για πρόσθετες εξηγήσεις ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Πάντως, οι δηλώσεις πόθεν έσχες που ελέγχθηκαν, αφορούν την χρήση του 2010 και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε μέχρι την ημερομηνία υποβολής τους, δηλαδή τον Ιούνιο του 2011. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα εμβάσματα που έχουν δηλωθεί από βουλευτές αφορούν ποσά από 100.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ και, σύμφωνα με τα παραστατικά που εμφανίζονται, είναι νόμιμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις περιπτώσεις που οι εκροές στο εξωτερικό είναι μεγάλες, είναι σε ονόματα συγγενών πολιτικών και δικαιολογημένες, καθώς αυτοί έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός Ελλάδας. «Σε κάθε περίπτωση, αν το έχει δηλώσει το ποσό ο βουλευτής, τότε είναι νόμιμο, αλλά όχι και ηθικό. Αν δεν το δήλωσε, όμως, τότε δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος περί 'πόθεν έσχες'. Και η υπόθεση θα σταλεί στον εισαγγελέα Εφετών προς περαιτέρω διερεύνηση» είπε ο κ. Αργύρης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε την Παρασκευή πως υπάρχουν κι άλλα δημόσια πρόσωπα, ανάμεσά τους και πολιτικοί, που έβγαλαν από τη χώρα τα 16 δισ. ευρώ στην διετία 2010 - 2011. Στα πρόσωπα αυτά αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι οι πολιτικοί που θα βρεθούν να έχουν βγάλει από τη χώρα αυτοί ή συγγενείς τους ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ