Brownie με σοκολάτα και κάστανο

Brownie με σοκολάτα και κάστανο

Εύκολο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα, εξασφαλισμένη επιτυχία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα, έτοιμα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα (70% κακάο)
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά γλυκού νεσκαφέ

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, τα 90 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αναμείξτε με μίξερ χειρός, απαλά -Θα γίνει μια κρέμα κάστανου
  • Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα -Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε να γίνει παχύρευστη σος σοκολάτας
  • Χτυπήστε τα αυγά σε μπολ με τα 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • Προσθέστε την σος σοκολάτας μέσα στα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το νεσκαφέ και ανακατέψτε δυναμικά -Ετοιμο το μείγμα!
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά 4 φορμίτσες (αν δεν έχετε, βάλτε μια φόρμα), ρίξτε λίγο από το μείγμα, ως τη μέση -Ρίξτε 2 κουταλιές από την κρέμα κάστανου -Ξαναρίξτε μείγμα σοκολάτας
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάλτε τα φορμάκια και ψήστε για 8 λεπτά
  • Οχι περισσότερο, ώστε να μείνει το κέντρο υγρό, με την σοκολάτα να στάζει
  • Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό, διακοσμήστε την επιφάνεια με κάστανα, αν θέλετε, ή ό,τι άλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.