Ο Μάριος Φραγκούλης περιγράφει στο iefimerida τα Χριστούγεννα που τον σημάδεψαν - iefimerida.gr

Ο Μάριος Φραγκούλης περιγράφει στο iefimerida τα Χριστούγεννα που τον σημάδεψαν

IN THE MOOD / Δυο εορταστικές βραδιές με τον Μάριο Φραγκούλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλασικά χριστουγεννιάτικα ακούσματα, από το Jingle Bells μέχρι αγαπημένες μελωδίες από δημοφιλή μιούζικαλ θα μας τραγουδήσει ο Μάριος Φραγκούλης σε δυο λαμπερές εορταστικές συναυλίες, 27 και 28 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο διεθνούς φήμης τενόρος επιστρέφει στην Αθήνα για δυο βραδιές, με τη σύμπραξη δυο υπέροχων γυναικείων φωνών και προσκαλεί τους φίλους του σε μια χριστουγεννιάτικη μουσική μυσταγωγία.

«Τα Χριστούγεννα για μένα είναι κάτι το μαγικό. Είναι η στιγμή που όλα γίνονται όμορφα και λαμπερά και το χαμόγελο μέσα σου, ενός μικρού παιδιού που μεγαλώνει. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν, όνειρο, ελπίδα, είναι η αναπλήρωση του συναισθήματος» λέει ο Μάριος Φραγκούλης μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Θυμάμαι τα πρώτα Χριστούγεννα μακρυά από τους γονείς μου και το πρώτο δέντρο που στόλισα στη νέα μου χώρα την Ελλάδα με τη νέα μου οικογένεια. Τη θεία μου Λούλα και το θείο μου Γιώργο που με αγκάλιαζαν σφιχτά, λέγοντάς μου πώς είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ. Γι’ αυτό και αγαπάω ιδιαίτερα τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά που υιοθέτησαν. Τα παιδιά αυτά, αλλά και οι γονείς τους, είναι τόσο τυχερά που βρήκαν ο ένας τον άλλον, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι ανήκεις κάπου».

«Κάπως έτσι και εγώ αισθάνομαι τυχερός που βρέθηκαν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που με μεγάλωσαν, με σπούδασαν, μου έμαθαν τι θα πει οικογένεια, παραδόσεις, καλή ποιοτική μουσική, να διαβάζω και να ακούω τους μεγάλους μας ποιητές και συγγραφείς.
Κάθε Κυριακή, ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρακολουθούσαμε τις κλασικές συναυλίες στο Παλλάς και φυσικά, αφού τους είπα ότι θέλω να σπουδάσω βιολί, «το βασιλιά των οργάνων», όπως έλεγε η θεία μου, με πήγαν πρώτα στο ελληνικό ωδείο και μετά στο ωδείο Αθηνών».

«Μου άνοιξαν κυριολεκτικά δρόμους, με βόηθησαν να σκέπτομαι διαφορετικά από ό,τι είχα μάθει στην Αφρική που γεννήθηκα. Έμαθα κοντά τους να είμαι Ελληνας, πέρα ως πέρα και να είμαι περήφανος για αυτό. Με μύησαν στα μυστικά της ιστορίας μας, μιας και η μητέρα της θείας μου, η γιαγιά μου Ευτυχία, ήταν Κωνσταντινοπολίτισσα και μας έλεγε παραμύθια όπως στα μυθιστορήματα και ο θείος μου ήταν από τη Σμύρνη και μας έλεγε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Σμύρνη και να ζήσουν στη Μυτιλήνη».

«Κατά κάποιο τρόπο το σπίτι αυτό που μέναμε όλοι μας, το πρώτο δηλαδή που έμεινα τεσσεράμισι ετών στην Ανω Δάφνη, ένωσε τόσους ανθρώπους που, λίγο πολύ, ήταν ορφανοί από πατρίδα, ξεριζωμένοι από τις οικογένειές τους, όλοι όμως ήμασταν πιο αγαπημένοι και ενωμένοι από ποτέ.

«Τα Χριστούγεννα με έχουν σημαδέψει και με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή»


«Για αυτό τα Χριστούγεννα για εμένα σημαίνουν αγάπη, ενότητα, ασφάλεια. Είναι ο χρόνος που δίνουμε ο ένας στον άλλο να πούμε πόσο σημαντικό είναι να είσαι κοντά σε αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν».

Ο Μάριος Φραγκούλης περιγράφει στο iefimerida τα Χριστούγεννα που τον σημάδεψαν | iefimerida.gr 0

«Τα Χριστούγεννα με έχουν σημαδέψει και με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή και σε ιδιαίτερες στιγμές.

Ο πρώτος μου ρόλος, ο Μάριος στους «Άθλιους» του Βίκτωρος Ουγκώ, το γνωστό μιούζικαλ Les Miserables στο West End του Λονδίνου, ήταν κοντά στα Χριστούγεννα, μιας και η πρεμιέρα ήταν 5 Δεκεμβρίου του 1988 και τα πρώτα μου Χριστούγεννα με τον θίασο του CAMERON MACKINTOSH που περάσαμε μαζί και πλέον έβλεπα πώς έπαιρνα τη ζωή μου στα χέρια μου, ως επαγγελματίας ηθοποιός και μουσικός. Ήμουν 23 χρονών και η ζωή μου ανήκε, αισθανόμουν πως είχα τόση δύναμη μέσα μου, είχα πραγματοποιήσει το μεγάλο μου όνειρο να βγω στη σκηνή».

«Τα γενέθλιά μου είναι 18 Δεκεμβρίου, άρα και εγώ είμαι γεννημένος κοντά στα Χριστούγεννα καθώς και ορισμένα από τα ινδάλματά μου, όπως ο δάσκαλός μου, ο σπουδαίος τενόρος Αλφρέντο Κράους, η Μαρία Κάλλας, ο Χοσέ Καρρέρας, αλλά και ο Τσάρλι Τσάπλιν που αγάπησα τόσο, στα παιδικά μου χρόνια. Ήταν πολύ σπουδαία δώρα που μας έφερε ο Αι Βασίλης».

«Τα Χριστούγεννα είναι δύναμη και ομορφιά, είναι η ένωση των ψυχών μας για ένα πιο δυνατό αύριο, γεμάτο ειρήνη και ελπίδα, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και φυλετικές διακρίσεις, όπου όλα τα παιδιά του κόσμου θα γελάνε πάλι σε μία ζεστή αγκαλιά...».

Ο Μάριος Φραγκούλης περιγράφει στο iefimerida τα Χριστούγεννα που τον σημάδεψαν | iefimerida.gr 1

IN THE MOOD / Δυο εορταστικές βραδιές με τον Μάριο Φραγκούλη, Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Μαζί του οι καταξιωμένες σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη.
Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Στάθης Σούλης.

Το 2015, κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ Tales of Christmas με τον Μάριο Φραγκούλη και τη συμμετοχή της Marilyn Horne και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Το άλμπουμ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στη λίστα των top 10 του κορυφαίου μουσικού περιοδικού billboard.
Το Tales of Christmas από το οποίο και θα αντλήσει τραγούδια ο Φραγκούλης, είναι ένα έργο αγάπης που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του μαέστρου Jorge Calandrelli.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι μία γεμάτη συναίσθημα χριστουγεννιάτικη γιορτή με μεγάλο μουσικό εύρος, από πλούσια ορχηστρικά κομμάτια έως απλές μπαλάντες με συνοδεία πιάνου.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ο τενόρος που ξέρει να συνδυάζει το παλαιό με το σύγχρονο, επιλέγει για τις δυο συναυλίες του στην Αθήνα κλασικά χριστουγεννιάτικα ακούσματα, από το Jingle Bells (ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά τραγούδια) και το I’ll Be Home for Christmas (που ερμηνεύθηκε για πρώτη φορά από τον Μπινγκ Κρόσμπι, το 1943) έως το Ave Maria του Φραντς Σούμπερτ και το Panis Angelicus σε στίχους Αγίου Θωμά Ακινάτη. Τραγούδια που αντιπροσωπεύουν τις αγαπημένες του Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (Tales of Christmas).
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πασίγνωστα τραγούδια και μελωδίες από μιούζικαλ (Les Miserables, The Phantom of the Opera, West Side Story, Sunset Boulevard, The King and I, The Wizard of Oz, Jubilee κ.α.) που ο Μάριος Φραγκούλης θα ερμηνεύσει σόλο και σε ντουέτο και τρίο με την Βασιλική Καραγιάννη και τη Μυρσίνη Μαργαρίτη.
Έτσι θα ακούσουμε, μεταξύ άλλων, το I Dreamed a Dream, το Music of the Night, το Maria, το If I Loved You, το Somewhere Over the Rainbow, το We Kiss a Shadow και το Smile, που έγραψε ο Τσάρλι Τσάπλιν για το αριστούργημά του Μοντέρνοι Καιροί.

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 12 ευρώ
Ζώνη Ε: 25, Ζώνη Δ: 33, Ζώνη Γ: 40, Ζώνη Β: 48, Ζώνη Α: 54, Διακεκριμένη Ζώνη: 60 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ