Ποιος ήταν τελικά ο αστυνομικός που δολοφόνησε την οικογένειά του -Τι λένε συγγενείς και φίλοι - iefimerida.gr

Ποιος ήταν τελικά ο αστυνομικός που δολοφόνησε την οικογένειά του -Τι λένε συγγενείς και φίλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες», έλεγε χθες εξάδελφος της δολοφονημένης ιατρού από το χέρι του συζύγου της, στους Αγίους Αναργύρους.

Κάτι τέτοιο προκύπτει και από τα όσα λένε, μετά την τραγωδία, φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι, από τη μια, αλλά και συγγενείς, που δείχνουν να γνώριζαν πέντε πράγματα παραπάνω, από την άλλη.

Ποιος τελικά ήταν ο 47χρονος αρχιφύλακας που δολοφόνησε χθες όλη την οικογένειά του στους Αγίους Αναργύρους;

Επεσαν από τα σύννεφα οι συνάδελφοί του

Συνάδελφοι του 47χρονου αστυνομικοί, στο άκουσμα της είδησης χθες, δήλωναν σοκαρισμένοι από την τραγωδία, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω αστυνομικός ήταν πολύ ευγενικός και ιδιαίτερα καλοσυνάτος. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος την Κυριακή, που είχε συνοδεύσει τον Κ.Σημίτη, δεν είχε δείξει ότι τον απασχολεί κάτι. Λίγες ώρες αφότου γύρισε, όμως, έκανε το τριπλό φονικό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Ηταν ένας κύριος»

Γειτόνισσα και φίλη της πεθεράς του 47χρονου αρχιφύλακα, τον περιέγραψε ως «κύριο». «Φαινόταν ένας κύριος. Εγώ τον είχα χαιρετήσει, είχαν έρθει στη Νάξο με την Ελένη (σ.σ.: τη σύζυγό του), τη χαιρέτησα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη για το αν είχε ακούσει να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι, η φίλη της πεθεράς είπε ότι δεν της είχε πει κάτι, ενώ και η ίδια δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό. «Ηταν ένα ευτυχισμένο ανδρόγυνο. Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Βάσω, αυτή η κοπέλα, αυτή η Ελενίτσα, είχαμε έναν επιστήμονα στο χωριό», προσέθεσε.

Όσο για την πεθερά του αρχιφύλακα, είπε: «Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος. Μεγάλωσε δύο παιδιά ορφανά, από 15 ετών το κορίτσι και από 8 ετών το αγόρι. Τα μεγάλωσε, τα σπούδασε, έπαθε το τρομερό πράγμα να πεθάνει ο γιος της και ο άνδρας της», είπε μιλώντας στην κάμερα του iefimerida.gr.

«Ηθελε λεφτά ο αλήτης», λέει ο θείος

Διαφορετική εικόνα φαίνεται ότι είχε ο αδελφός της πεθεράς του 47χρονου. «Ηθελε λεφτά ο αλήτης. Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ηθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι», υποστηρίζει μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Το σπίτι ή λεφτά ήθελε;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Λεφτά ήθελε να του δώσει να πάρει ένα μεγάλο αυτοκίνητο», απάντησε και πρόσθεσε: «Από τη γυναίκα του τα ζητούσε, γι' αυτό την σκότωσε και ανέβηκε και η αδελφή μου επάνω και σκότωσε και την αδελφή μου. Η αδελφή μου μού έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της και ήθελε να της πάρει τα μισά λεφτά».

Ο ίδιος, νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είχε υποστηρίξει ότι ο 47χρονος έλεγε ότι θέλει να σκοτώσει τον Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπερετούσε τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος φαινόταν να βρίσκεται σε σοκ προκαλώντας και την αντίδραση των δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, οι οποίοι τον ρώτησαν γιατί δεν το είχε καταγγείλει στην αστυνομία, εφόσον γνώριζε κάτι τέτοιο.

Υπήρχαν προστριβές στην οικογένεια

Φίλος του 47χρονου πάντως αποκαλύπτει ότι στην οικογένεια υπήρχαν έντονες τριβές. Από την αρχή του γάμου η πεθερά έμοιαζε να μην εγκρίνει την επιλογή της κόρης της, ιατρού ρευματολόγου στο επάγγελμα να παντρευτεί έναν αστυνομικό. Τα προβλήματα φαίνεται, κατά τον ίδιο, να κορυφώθηκαν με αφορμή κάποια κληρονομικά θέματα. Ο αρχιφύλακας φαίνεται να ζητούσε είτε να φύγει η πεθερά του από τον πρώτο όροφο της οικογενειακής διπλοκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους (το ζευγάρι ζούσε στο δεύτερο), είτε να αδειάσει το ισόγειο κατάστημα προκειμένου η σύζυγός του να φτιάξει εκεί το ιατρείο της και να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της. Η πεθερά φαίνεται ότι διαφωνούσε ενώ τελευταία είχε μπει και το θέμα του διαζυγίου. Πάνω σε έναν καβγά για τα κληρονομίκα στον οποίο ενδεχομένως να μπήκε ξανά το θέμα του διαζυγίου ο 47χρονος φαίνεται να τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και να δολοφόνησε τη γυναίκα του, την πεθερά του και το 4 ετών παιδί τους.

Δεν είχε περάσει πρόσφατα τεστ καταλληλότητας

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει, ο δράστης δεν είχε περάσει τεστ καταλληλότητας τα τελευταία έξι χρόνια. Το τελευταίο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν το 2011 και ήταν εν αναμονή για να περάσει ξανά.

Να σημειωθεί ότι ο 47χρονος υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το 1996 και μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο τον είχε συνοδέψει στα Ιωάννινα.

Αυτοκτόνησε μιάμιση ώρα μετά τους φόνους

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 47χρονος αυτοκτόνησε μιάμιση ώρα μετά το φονικό.

Εικάζεται ότι στις 2 περίπου τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρξε διαμάχη με τη σύζυγό του, κατά τη διάρκεια της οποίας έριξε δύο απειλητικές πιστολιές, με το υπηρεσιακό του όπλο, προτού της καταφέρει τις τρεις θανατηφόρες βολές.

Η πεθερά του, που έμενε στον από κάτω όροφο, αντιλήφθηκε τους πυροβολισμούς και όταν ανέβηκε στο σπίτι της κόρης της να δει τι είχε συμβεί, την καταδίωξε και τη σκότωσε με δύο σφαίρες. Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιό του, στο κρεβάτι του οποίου βρισκόταν η 4 ετών κόρη του και τη σκότωσε.

Έπειτα από μιάμιση ώρα αυτοκτόνησε γονατισμένος δίπλα στο κρεβάτι του, με μία σφαίρα στο σαγόνι του, αφού πρώτα είχε σκεπάσει με ένα σεντόνι το πτώμα του παιδιού.

Η τραγωδία έγινε αντιληπτή 12 ώρες μετά, όταν άρχισαν να ψάχνουν από τη δουλειά της την 49χρονη ιατρό και να αναζητούν το παιδί που δεν είχε πάει στο σχολείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έγκλημα Άγιοι Ανάργυροι αστυνομικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ