Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελιών Ελλάδος που «καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης» αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2018, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης.

«Σας καταγγέλλει ότι φτιάχνετε με τις παρεμβάσεις σας μια Δημοκρατία που νοσεί», είπε. Για το σχόλιο της κυβέρνησης «να δούμε ποιός θα κουραστεί πρώτος» ο κ. Καραγκούνης αναρωτήθηκε «Σε τι; Στον πόλεμο προφανώς. Έχετε κηρύξει πόλεμο στη Δικαιοσύνη. Πείτε το ξεκάθαρα» τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

Προκάλεσε μάλιστα την κυβερνητική πτέρυγα να φέρει ανάλογη περίπτωση σε δυτική ή και λατινοαμερικανική χώρα, που υπουργός της Δικαιοσύνης να επιτιμά ανοιχτά τους δικαστές πάνω στην ετυμηγορία της και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να τον καλύπτει θέτοντας ως κριτήριο ελέγχου της Δικαιοσύνης όχι τον νόμο και την συνείδηση και την ελευθερία γνώμης των δικαστών όπως αυτά προστατεύονται από το Σύνταγμα αλλά το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ