Ο τρόπος να πείτε ψέματα στο αφεντικό σας πως είστε άρρωστος -Για να μην σας καταλάβει [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο τρόπος να πείτε ψέματα στο αφεντικό σας πως είστε άρρωστος -Για να μην σας καταλάβει [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν ημέρες που δεν θέλετε να πάτε στη δουλειά. Απλά θέλετε να κάτσετε σπίτι, να δείτε τους φίλους σας και να χαλαρώσετε, χωρίς εργασιακές σκοτούρες.

Οπότε τι κάνετε; Παίρνετε τηλέφωνο το αφεντικό σας ή τον υπεύθυνο και του λέτε πως είστε άρρωστοι. Παλιό και καλό!

Το κάνετε, όμως, σωστά για να φανείτε πειστικοί;

via GIPHY

Εάν θέλετε να προσποιηθείτε πως είστε άρρωστοι, ο καλύτερος χρόνος για να πάρετε το αφεντικό σας είναι νωρίς το πρωί της Δευτέρας και περίπου μία ώρα πριν τη δουλειά. Φυσικά, η «ασθένειά» σας καλό θα ήταν να διαρκέσει μία ημέρα.

Έρευνα, που έγινε σε 1.000 εργαζομένους, διαπίστωσε πως το 80% ένιωθαν ενοχές που δεν πήγαν στη δουλειά μέχρι το μεσημέρι. Ενας στους 10 πήγε να εργαστεί το απόγευμα, ενώ το 39% εργάστηκε από το σπίτι. Επιπλέον, δύο στους 10 επέστρεψαν στη δουλειά, όταν του ζητήθηκε.

Δεν παίρνετε άδεια όταν την έχετε πραγματικά ανάγκη

Μελέτη σε 2.000 εργαζομένους, όπως αναφέρει ο Independent, αναφέρει πως εργαζόμενοι πήραν μόνο 1,67 ημέρες άδεια κατά μέσο όρο, παρότι ήταν άρρωστοι τουλάχιστον τρεις φορές.

Επίσης, έδειξε πως μόνο το 51% δεν πήρε ρεπό ούτε μία ημέρα για 12 μήνες, ενώ το 74% δήλωσε πως είχε πάει για δουλειά, ενώ δεν ένιωθε καθόλου καλά.

via GIPHY

Gif's: Giphy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά άρρωστοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ