Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο] - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο]

Οι δύο πιλότοι πετούσαν με FA-18 Super Hornet (Φωτογραφία: Wikipedia)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, που επιτάχυνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα λένε ότι είδαν δύο πιλότοι μαχητικών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι δύο πιλότοι ονόματι Ντέηβιντ Φρέιβορ και Τζιμ Σλέιτ πετούσαν περίπου 160 χλμ ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο με δύο F/A-18F Super Hornets τον Νοέμβριο του 2004 κι ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το καταδρομικό USS Princeton, το οποίο προσπαθούσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες να παρακολουθήσει μυστηριώδη αεροσκάφη, που εμφανίζονταν αρχικά σε ύψος 80.000 πόδια, αλλά μετά βουτούσαν ξαφνικά προς τη θάλασσα και σταματούσαν στα 20.000 πόδια όπου αιωρούνταν. Στη συνέχεια εκτοξεύονταν προς τον ουρανό ή εξαφανίζονταν από τα ραντάρ.

Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Φρέιβορ κι ο Σλέιτ είχαν λάβει οδηγίες να ερευνήσουν τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, αλλά καθώς πλησίασαν, τους ενημέρωσαν από το καταδρομικό ότι δεν μπορούσαν να διακρίνουν ποια ήταν τα μαχητικά και ποια τα μυστηριώδη αεροσκάφη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο] | iefimerida.gr 1

To αμερικανικό καταδρομικό USS Princeton (Φωτογραφία: Wikipedia)

Στην αρχή οι δύο πιλότοι δεν μπορούσαν να δουν τίποτε, ούτε εμφανιζόταν κάτι στα ραντάρ τους. Αλλά όταν ο Φρέιβορ έστρεψε το βλέμμα του προς τα κάτω παρατήρησε ότι τα κύματα έσπαζαν πάνω σε κάτι που ήταν στην επιφάνεια κι έκανε τη θάλασσα να «βράζει». Γύρω στα 15 μέτρα πάνω απ’ το σημείο αιωρείτο ένα οβάλ, λευκό αντικείμενο μήκους περίπου 12 μέτρων, που αναπηδούσε αλλά δεν κινείτο προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως είπε ο Φρέιβορ στους New York Times.
Επιχείρησε αργή κυκλική κάθοδο με το αεροσκάφος του για να δει από κοντά τι είναι, αλλά το αντικείμενο άρχισε να ανεβαίνει προς το μέρος του σαν να ήθελε να τον συναντήσει. Όταν όμως αυτός πέταξε κατευθείαν προς το μέρος του, το αντικείμενο απομακρύνθηκε. «Δεν έχω δει κάτι άλλο να επιταχύνει έτσι», είπε.

Οι Φέιβορ και Σλέιτ επικοινώνησαν με το καταδρομικό και τους είπαν να πετάξουν μέχρι το σημείο συνάντησης κάπου 100 χλμ μακριά. Καθώς πετούσαν το Princeton τους είπε ότι στο ραντάρ του εμφανίστηκε ένα μυστηριώδες αεροσκάφος. «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά αυτό το πράγμα βρίσκεται στο σημείο συνάντησης», τους είπε ο υπεύθυνος αξιωματικός.

«Απείχαμε τουλάχιστον 65 χλμ και σε λιγότερο από ένα λεπτό αυτό το πράγμα είχε φθάσει στο σημείο συνάντησης», είπε ο Φρέιβορ. Όταν έφθασαν εκεί, το μυστηριώδες αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί και τα δύο μαχητικά επέστρεψαν στο αεροπλανοφόρο Νίμιτς.

Όταν άκουσαν τη μαρτυρία του οι συνάδελφοί τον κορόιδεψαν. Ένας άλλος, ωστόσο, ζήτησε λεπτομέρειες: «Δεν έχω ιδέα τι είδα. Δεν είχε φτερά ή στροφεία και πετούσε πολύ πιο γρήγορα από τα F-18 μας. Θέλω να πιλοτάρω ένα τέτοιο», του είπε ο Φρέιβορ.

Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο] | iefimerida.gr 2

O Ντέηβιντ Φρέιβορ και η σύζυγός του (Φωτογραφία: Facebook)

Ο πιλότος έχει στο μεταξύ συνταξιοδοτηθεί, αλλά η μαρτυρία του για το περιστατικό του Νοεμβρίου του 2004 έρχεται στο φως μετά την παραδοχή το Σάββατο του Πενταγώνου ότι την πενταετία 2007-2012 «έτρεχε» ένα μυστικό πρόγραμμα με την επίσημη επωνυμία «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας» και ετήσιο προϋπολογισμό 22 εκ δολαρίων για τη μελέτη των UFO.

Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο πιλότων αμερικανικών μαχητικών για τη «στενή επαφή» που είχαν με ένα UFO [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Μια από τις έγνοιες των επιτελών του Πενταγώνου ήταν να διαπιστώσουν αν τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα ήταν προηγμένα κινεζικά ή ρωσικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις ΗΠΑ και κατά πόσον διέθεταν ένα άγνωστο στους Αμερικανούς σύστημα πρόωσης.

Η χρηματοδότηση του "Advanced Aerospace Threat Identification Program" ολοκληρώθηκε -επισήμως τουλάχιστον- πριν από πέντε χρόνια, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων οι εργαζόμενοι σ’ αυτό μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν δοθείσης ευκαιρίας να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ