Mousse σοκολάτας στο ποτήρι

Mousse σοκολάτας στο ποτήρι

Ενα εύκολο γλύκισμα για τα γιορτινά σας τραπέζια που πάντα πετυχαίνει.

Αγοράστε ποιοτικά αυγά, γιατί το γλυκό δεν ψήνεται -Για λόγους πρόληψης.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1,5 κουταλιά ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί (ένα μπολ πάνω από νερό που βράζει)
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπήστε πολύ καλά τους κρόκους, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ώσπου να ασπρίσουν -Πάρτε μίξερ χειρός, κάντε απαλές κινήσεις
  • Χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, με την πρέζα αλάτι για να σφίξουν -Με το μίξερ χειρός
  • Μέσα στους κρόκους προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατέψτε απαλά
  • Προσθέστε την βανίλια
  • Μέσα στους κρόκους αρχίστε σιγά σιγά να ενσωματώνετε τα ασπράδια -Απαλά πολύ
  • Ετοιμη!
  • Τοποθετήστε την mousse σε ποτήρια γιορτινά, καλύψτε την επιφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε
  • Οταν σερβίρετε, μπορείτε να την διακοσμήσετε με ξύσμα σοκολάτας, μικρά φρούτα κλπ, ή με σαντιγύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.