Ωθήση στο bitcoin με την πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο futures του κόσμου - iefimerida.gr

Ωθήση στο bitcoin με την πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο futures του κόσμου

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ωθηση στην τιμή του bitcoin, που ακολουθεί εκρηκτική πορεία ανόδου, εκτιμάται ότι θα δώσει η έναρξη των συναλλαγών του κρυπτονομίσματος στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο Futures του κόσμου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παραδόσεως Ιανουαρίου για το κρυπτονόμισμα άνοιξαν στα 20.650 δολάρια την Κυριακή το απόγευμα στο CME Group. Το επίπεδο αυτό αποτέλεσε ενδοσυνεδριακό υψηλό, ωστόσο η κίνηση άρχισε να αντιστρέφεται αργότερα με το συμβόλαιο να υποχωρεί στο χαμηλό των 18.345 δολαρίων. Σήμερα κινείται κοντά στα 19.500 δολάρια.

Ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι ο όγκος των προθεσμιακών συμβολαίων θα ανακάμψει τώρα που διαπραγματεύονται στο CME. Στην αγορά futures του Cboe Global Markets, όπου τα futures του bitcoin, άρχισαν να διαπραγματεύονται μια εβδομάδα νωρίτερα, το συμβόλαιο Ιανουαρίου "αλλάζει χέρια" σε λίγο κάτω από 19.230 δολάρια.

Ωθήση στο bitcoin με την πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο futures του κόσμου | iefimerida.gr 0

Ο όγκος συναλλαγών στο Cboe ήταν σχετικά χαμηλός, κάτι που δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για κάποιους παρατηρητές καθώς η συμμετοχή είναι τόσο «ακριβή» που εξαρτάται κυρίως από θεσμικούς επενδυτές και traders υψηλής αξίας.

Στο μεταξύ την ίδια ώρα που η UBS προειδοποιεί όποιον θέλει να επενδύσει στο Bitcoin ότι ρισκάρει να χάσει τα χρήματά του, αναλυτής μιλώντας στο CNBC προβλέπει ότι το κρυπτονόμισμα θα φτάσει τα 300.000-400.000 δολάρια και θα είναι το πιο πολύτιμο νόμισμα στον κόσμο.

Ο αναλυτής και ιδρυτής Standpoint Research, Ronnie Moas, ο οποίος προέβλεψε το περασμένο καλοκαίρι ότι το bitcoin θα σημείωνε αύξηση πάνω από 500%, κάνει αυτή την εκτίμηση βασιζόμενος, όπως σχολιάζει το CNBC, στο γεγονός ότι μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin μπορεί ποτέ να υπάρχει. Η αυξανόμενη ζήτηση για το ψηφιακό νόμισμα θα αυξήσει περαιτέρω την τιμή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bitcoin cme
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ