Αβραμόπουλος: Καλούμαστε να ορθώσουμε μέτωπο κατά του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Καλούμαστε να ορθώσουμε μέτωπο κατά του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού

Αβραμόπουλος: Καλούμαστε να ορθώσουμε μέτωπο κατά του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού /Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον θερμό χαιρετισμό του Προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker μετέφερε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως αυτό συμπίπτει με μία ιδιαίτερα σημαντική περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας της Ευρώπης, και με μία δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε η Ευρώπη διέρχεται βαθιά υπαρξιακή κρίση καθώς βασικές αρχές πάνω στις οποίες έχει χτιστεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με πρώτη αυτήν της αλληλεγγύης, είτε δοκιμάζονται ως προς την αντοχή τους, ή ακόμα και αμφισβητούνται απροκάλυπτα.

«Οι πολίτες της και οι πολίτες της Ευρώπης, δικαίως απαιτούν ηγετικές πρωτοβουλίες, και πρακτικές λύσεις στο μεγάλο ερώτημα για την μελλοντική πορεία της Ευρώπης. Απαιτούν διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ασφάλειάς τους, της ειρήνης και των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε πως δίχασε την Ευρώπη περισσότερο από την οικονομική κρίση, αλλά στην Ελλάδα ενώνει, όπως επεσήμανε, τις πολιτικές δυνάμεις κάτι το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό, καθώς η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει το δικό της ρόλο στην πορεία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, που είναι και ο μόνος δρόμος, ο οποίος μπορεί να ξαναδώσει στην Ευρώπη σφρίγος, δύναμη και προοπτική και στους Ευρωπαίους πολίτες εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό όραμα και εγχείρημα.

Αβραμόπουλος: Καλούμαστε να ορθώσουμε μέτωπο κατά του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού | iefimerida.gr 0

@Eurokinissi

Αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε πως η χώρα καλείται να ορθώσει κοινό μέτωπο με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, μπροστά στο ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού από στοιχεία που είτε αγνοούν την ιστορία είτε σκόπιμα την λησμονούν, με κίνδυνο, αν επικρατήσουν, να την επαναλάβουν ακόμα πιο δραματικά.

Όπως είπε σε αυτήν την ιστορική στιγμή, πρωταγωνιστεί, εκ των πραγμάτων, η κατεξοχήν ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της χώρας, η Νέα Δημοκρατία.

«Τονίστηκε πολλές φορές, και τώρα και παλαιότερα, η ενορατική ηγετική πρωτοβουλία του Εθνάρχη και μεγάλου Ευρωπαίου ηγέτη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, να ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης για την Ελλάδα. Με αυτήν την ιστορική στρατηγική πέτυχε να εισέλθει η χώρα στην οικογένεια των σύγχρονων ευρωπαϊκών δημοκρατιών, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου. Αυτήν την κατάκτηση οφείλουμε να διασφαλίσουμε, ενισχύοντας και εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο το δέσιμό μας με την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να αποδοθούν στην Ευρώπη τα λάθη και οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που οδήγησαν στην βαθιά οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ