Ο Τσίπρας μαζί με το υπουργικό συμβούλιο στη Δ. Αττική -Για το περιφερειακό συνέδριο - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας μαζί με το υπουργικό συμβούλιο στη Δ. Αττική -Για το περιφερειακό συνέδριο

Ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Επιχειρώντας να τονώσει το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης- μετά τις φονικές πλημμύρες και τα όσα υπέστησαν οι περιοχές στη Δυτική Αττική- ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει αύριο κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο Αττικής, το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα επουλώσει τις πληγές της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής με στόχο την υλοποίηση ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, θυμίζοντας παράλληλα ότι η εν λόγω περιοχή περνούσε…κάτω από τα ραντάρ των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του θα υπογραμμίσει την πρόταση που είχε απευθύνει στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ για 5ετές πλάνο αντιπλημμυρικών και, τέλος, θα αναφερθεί αναλυτικά στη συνολική κατάσταση της οικονομίας τονίζοντας ότι «έφτασε η ώρα να σχεδιάσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέλλον».

Παρόντες Δούρου και υπουργοί

Ανοίγοντας σήμερα τις διήμερες εργασίες, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε ότι είναι εθνική πρόκληση και τοπικό στοίχημα η ανάταξη της Αττικής και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη, «να γίνουν επιτέλους πράξεις, οι διαπιστώσεις των χρόνιων παθογενειών και δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής σε όλα τα επίπεδα, για να μην επαναληφθούν νόμιμες αυθαιρεσίες και αυθαίρετες νομιμοποιήσεις».

Μέχρι το τέλος της ημέρας, αναμένεται να μιλήσουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Μπαράζ τοποθετήσεων και αύριο- κλείνει τις εργασίες ο Τσίπρας

Στις συνεδρίες, αύριο, είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθούν οι υπουργοί: Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ακόμη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ