Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια - iefimerida.gr

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιείται το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ο αρχηγός της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, έστειλε μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ, αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή και θα κλείσουν με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Οσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου:

19:45 Σε παράλληλη εκδήλωση για τον εθελοντισμό η ΝΔ προτείνει στα στελέχη να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημήτρη Σιάχου

Ο Δημήτρης Σιάχος που «έφυγε» νωρίς ήταν μέλος της Π.Ε. της ΝΔ είχε δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα wincancer.gr κατά του καρκίνου από τον οποίο έπασχε. Είχε αναπτύξει πολύ πλούσια δραστηριότητα, ενώ απαριθμούνται σε χιλιάδες οι φίλοι της αντίστοιχης σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δημοσίευε βίντεο και εικόνες από τον καθημερινό του αγώνα.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 0

Ιδιαίτερη η στιγμή, όπως την δημοσιεύει το iefimerida.gr, κατά την οποία η σύζυγός του, με την ομιλία της συγκλόνισε το κοινό.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 1
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 2

19:15 Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του iefimerida.gr, καθώς όταν η κυρία Μπακογιάννη αντιλήφθηκε την παρουσία της Πόπης Παππά, η οποία παλαιότερα είχε υπάρξει υποψήφια για την Ευρωβουλή, έσπευσε να την χαιρετίσει

19:05 Σε εξέλιξη οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου με τις τοποθετήσεις στελεχών

18:42 -Ντόρα: Κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμμετοχή μου σε κυβερνητικό σχήμα

18:26 -Εν μέσω χειροκροτημάτων η Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα του Συνεδρίου

18:15: -Ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, στο βήμα του Συνεδρίου

  • Οι πολίτες φορολογούνται πολύ παραπάνω από το μέσο όρο,
  • Το χρέος δεν είναι βιώσιμο έτσι όπως είναι σήμερα Είναι απαραίτητη η ρύθμιση του προβλήματος του χρέους για να καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο,
  • Να συνεχιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα με άλλο μείγμα. Εχει δημιουργηθεί παγίδα λιτότητας,
  • Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική επανάσταση. Αυτή την στιγμή υπάρχει μεταρρυθμιστική υστέρηση,
  • Πολιτική συναίνεση απαραίτητη για να βγούμε από την κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα άλμα προόδου.

18:05 -Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ομιλία του Κύπριου ΥΠΟΙΚ

«Σε συγχαίρουμε για το εξαιρετικό έργο που έχεις επιτελέσει. Ευχόμαστε τα καλύτερα σε εσένα και στον πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Είμαστε βέβαιοι πως ο κυπριακός λαός θα ανταμείψει το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια. Εμείς στην Ελλάδα, οκτώ χρόνια μετά την άφιξη της κρίσης, δεν έχουμε καταφέρει να βγει από τα μνημόνια. Δε θα κουραστούμε να το λέμε. Εάν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε ολοκληρώσει το έργο της θα είχε βγει από τα μνημόνια. Και δεν ξέρω εάν η Τρόικα, όπως είπε ο κ. Βούτσης, έριξε εκείνη την κυβέρνηση. Ξέρω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κ. Κουβέλης και η Χρυσή Αυγή την έριξαν, καθώς δεν ψήφισαν τον κ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ομιλία του Κύπριου ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας:

«Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Κύπρος ήταν πραγματικές. Δεν είναι πραγματική μεταρρύθμιση ότι δίνω 400 ευρώ στους νέους, για να κάνουν Χριστούγεννα. Αυτός είναι λαϊκισμός. Το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής έχει σημασία. Η Κύπρος βγήκε από την κρίση, χωρίς να αυξήσει ούτε ένα φόρο. Απέδειξε πως η μείωση των φόρων μπορεί να φέρει αυξημένα έσοδα. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Πολλές οι ομοιότητες μεταξύ αυτών που έπραξε η Κύπρος και του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

18:00 -Δείτε live τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ:

17:55 -Χάρης Γεωργιάδης, υπουργός Οικονομικών της Κύπρου: Τα προβλήματα δεν φεύγουν όταν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί

«Μετά από κάθε φορολογική ελάφρυνση βλέπαμε τα έσοδα να αυξάνονται. Οι στοχευμένες και λελογισμένες φοροελαφρύνσεις είναι κίνητρο που δίνει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης περιγράφοντας αναλυτικά το παράδειγμα της Κύπρου

«Το 2013 η Κύπρος είχε οδηγηθεί στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. Είχε χαθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει κατάρρευση μιας μεγάλης συστημικής τράπεζας. Οι αιτίες της κυπριακής κρίσης πάνε ακόμα πιο πίσω, σε μια περίοδο της επίπλαστης ευφορίας. Τότε που το κράτος δαπανούσε αλόγιστα, αφήνοντας τον λογαριασμό για παρακάτω. Όσο αυτό συνέβαινε, όλοι ήταν ευτυχείς. Η αναβλητικότητα, τα ημίμετρα και η μη εφαρμογή αποφάσεων είναι συνταγή για οικονομικές περιπέτειες. Τα προβλήματα δεν φεύγουν όταν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο αποφασιστικό συστατικό για την ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι αυξήσεις σε φορολογία σε ρυθμό ύφεσης φέρνουν πάντα το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ήταν πεποίθησή μας που επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι οι λελογισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις αποτελούν εξαιρετικό κίνητρο που δίνει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. Έπρεπε να μειώσουμε το έλλειμμα: να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες κατά 10%, μέσα σε ένα έτος. Ήταν επίπονο, αλλά το κάναμε μόνο μια φορά. Δεν χρειάστηκε να επανέλθουμε με νέα μέτρα που θα κλόνιζαν την εμπιστοσύνη. Στην Κύπρο, πράγματι, έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση. Οι καλές επιδόσεις της οικονομίας δεν είναι αποτέλεσμα του τραπεζικού δανεισμού ή των αλόγιστων δαπανών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Πάμε καλύτερα, αλλά είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Η οδός του λαϊκισμού και των συνθημάτων δεν μπορεί ποτέ να προσφέρει προοπτική και ανάπτυξη. Πρέπει να επιβραβεύουμε και όχι να τιμωρούμε την παραγωγική προσπάθεια. Να επενδύσουμε στη νέα γενιά που θα είναι απαλλαγμένη από ξεπερασμένες νοοτροπίες. Θα δούμε και την Ελλάδα, δυνατή, αξιόπιστη, ευημερούσα, μαζί μας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, δίπλα μας στα μεγάλα εθνικά ζητήματα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

17:40 -Σταϊκούρας: Γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική έξοδος από τα προγράμματα

«Ψηφίστηκαν μέτρα που συρρίκνωσαν το εισόδημα των πολιτών. Το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα να πέσει σε τέλμα. Το χάσμα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες διευρύνθηκε», σημείωσε στη δική του ομιλία ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ τονίζοντας πως: « Ουσιαστική έξοδος από τα προγράμματα δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί σε νέα μέτρα και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

«Οικονομικό τέλμα, κοινωνική μιζέρια και παρακμή εντός. Από την άλλη, ευρωπαϊκή αμηχανία απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. Αυτές οι μεταβαλλόμενες συνθήκες καθιστούν μεγαλύτερες τις απαιτήσεις των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία. Πάντα στα δύσκολα η πολιτική λύση αναζητείται από τη Νέα Δημοκρατία. Η παράταξή μας έχει καταγράψει τις σημαντικότερες επιτυχίες και τα λιγότερα λάθη, σε σχέση με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Οι πολίτες αναδεικνύουν το κόμμα μας ως το μεγάλο και σταθερό πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος. Ας κατανοήσουν κάποιοι πως η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη και ριζοσπαστική δύναμη της χώρας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 3

17:27 -Στην αίθουσα της Ολομέλειας επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθεί ομιλίες συνέδρων

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 4

17:22 -Παρούσα και η Αλεξία Μπακογιάννη

16:55 -Γρήγορο πηγαδάκι στο πάνελ της αίθουσας Ολομέλειας και… ευχές!

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον συνεργάτη του πρόεδρου της ΝΔ, κ. Νέζη, την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Σπυράκη, και τον κ. Τσιάρα.

Όπως είναι φυσικό την τιμητική του είχε ο κ. Αυγενάκης καθώς είχε την γιορτή του χθες, έτσι τα στελέχη της ΝΔ, έσπευδαν να του δώσουν τις ευχές τους.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 5
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 6

16:20 -Παρεμβάσεις στελεχών

Με παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον λόγο έχουν λάβει έπειτα από τους δύο αντιπροέδους, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο κ. Βορίδης, η Ελενα Ράπτη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,η κυρία Ασημακοπούλου ενώ ομιλία πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο κ. Τσιάρας ο, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Η ΝΔ θα καταργήσει με ένα νόμο κι ένα άρθρο όλους τους νόμους των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων που επιβουλεύονται την ασφάλεια των πολιτών. Η ασφάλεια είναι στον πυρήνα του κοινωνικού συμβολαίου», σημείωσε ο κ. Βορίδης ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε για το δίλλημα παλαιού και νέου, τονίζοντας πως παλιό είναι «το ψέμα και η συκοφαντία, να χρησιμοποιείς μεσάζοντες στα εξοπλιστικά προγράμματα και να εξαθλιώνεις τους πολίτες με υπέρμετρη φορολογία» τονίζοντας πως η ΝΔ κοιτούσε πάντα μπροστά. «Υπηρετήσαμε το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα της χώρας. Σε εμάς ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος προς την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να μιλάνε για προστασία αδυνάτων όταν περιορίζουν τις κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους. «Μιλούν για προστασία των φτωχών αυτοί που μοιράζουν μερίσματα και την ίδια στιγμή τους παίρνουν τα διαμερίσματα» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Εμείς έχουμε καθήκον να μην φοβηθούμε να συγκρουστούμε με οργανωμένες μειοψηφίες» είπε, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση προειδοποίησε για τους κινδύνους έγκαιρα, απαιτώντας γενναία μέτρα και χρηματοδότηση. «Το μεταναστευτικό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα. Για εμάς υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Δεν θέλουμε τα νησιά μας να γίνουν τα νησιά Ελις της Ευρώπης. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι όσων θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μόνιμη χώρα μεταναστών» τόνισε χαρακτηριστικά.

16:00 -Κάλπες στη ΝΔ

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 7

Οι κάλπες για την ψηφοφορία της Κυριακής στην οποία θα κληθούν τα στελέχη της ΝΔ είναι ήδη έτοιμες και έχουν στηθεί. Και είναι καλά φυλασσόμενες…

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 8

15:45 -Και ο Αντώνης Πανούτσος, μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο της ΝΔ

15:25 -Τετ α τετ με «άρωμα» Βόρειας Ελλάδας

Μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτικώστα και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα ολομέλειας του Συνεδρίου της ΝΔ. Όπως είναι ευλόγως αναμενόμενο η γρήγορη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την συμπρωτεύουσα…

Την Κυριακή, αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την δήλωση του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση ότι η τρόικα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία, «για τους δικούς της λόγους» στηρίζει τώρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν και έξι παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας», «Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην Τρίτη ηλικία», «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής» κ.α.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 10
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 11

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς κατά τον χαιρετισμό του.

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον κ. Μειμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 12
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 13
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 14
Ολα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας -Εικόνες και παρασκήνια | iefimerida.gr 15

Μήνυμα ενότητας και νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

Δήλωση πριν την έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ στα Σπάτα έκανε ο Κώστας Καραμανλής.

«Η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο, για αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις πρώτες σειρές η Ντόρα

Χαλαρή και ευδιάθετη έφτασε στην αίθουσα του Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα διεξαχθεί το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Κάθισε στις πρώτες σειρές των καθισμάτων και είχε έναν μικρό διάλογο με τον κ. Καραμανλή, ενώ αργότερα ασπάστηκε τον αδελφό της, πρόεδρο της ΝΔ.

Φώφη στο συνέδριο της ΝΔ: Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο συνέδριο της ΝΔ, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης με την ΝΔ.

Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις. Τα κόμματα μας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας», σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της στο Συνέδριο της ΝΔ.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως «έχει φτάσει η στιγμή να εκτιμήσουμε πως φτάσαμε στην κρίση και τι χρειάζεται να κάνουμε στο εξής προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα».

«Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Θα συναντηθούμε...

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε», σημείωσε, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ και ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προέτρεψε τη ΝΔ να απαλλαχθεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην Wall Street

«Χρειαζόμαστε αλλαγές στην παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά και στον εκλογικό νόμο. Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και αυτό είναι η πιο απαιτητική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ παράλληλα σημείωσε: «Το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι για κράτος χωρίς διακρίσεις και δικά σας παιδιά. Τα σχέδια πρέπει να γίνουν πράξη».

Στο Συνέδριο της ΝΔ και η διαγραφείσα Κατερίνα Παπακώστα

Ανάμεσα στους άγνωστους συνέδρους κάθισε η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αν και έχει διαγραφεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβρέθηκε στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Η κ. Παπακώστα ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένη, τόσο με τις χειραψίες που αντάλλαξε όσο και με τις συνομιλίες που είχε με στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Στην πρώτη σειρά και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ενωσης Κεντρώων:

Παρών και ο Γιάννης Πευκιανάκης (κέντρο), πρώην διευθυντής Τύπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

Παρών και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του διημέρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

08:00-10:00 Αίθουσα Υποδοχής

Προσέλευση - Εγγραφές

10:00-12:00 Αίθουσα Ολομέλειας

Έναρξη Εργασιών – Καλωσόρισμα

10:00 Προβολή βίντεο

10:05 Χαιρετισμός - Κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

10:15 Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

10:30 Ομιλία Antonio López-Istúriz White, Ευρωβουλευτή, Γενικού Γραμματέα ΕΛΚ

10:40 Ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων

11:20 Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών

11:30 Ομιλία Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου

11:40 Ομιλία Κώστα Τσιάρα, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Καρδίτσας

11:50 Ομιλία Κώστα Δέρβου, Προέδρου ΟΝΝΕΔ

12:10 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ερωτηματολογίου – Τοποθέτηση Γιώργου Στεργίου, Γραμματέα Προγράμματος

12:10-16:00 Αίθουσα Ολομέλειας

«Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

12:10-12:25 Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών

12:25-13:10 Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας, Φιλόσοφος

Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

13:10-16:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

16:00-17:00 Διάλειμμα εργασιών

17:00-21:00 Αίθουσα Ολομέλειας

«Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»

17:00-17:15 Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας

17:15-17:45 Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

17:45-21:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

21:00 Λήξη εργασιών 1ης ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

09:30-10:00 Αίθουσα Υποδοχής . Προσέλευση - Εγγραφές

10:00-10:10 Αίθουσα Ολομέλειας: Ομιλία Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επιτρόπου Ε.Ε. - Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις και ιθαγένεια

10:10-13:40 Αίθουσα Ολομέλειας

«Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών»

10:10-10:25 Εισηγήτρια: Αθηνά Ντόβα, Δικηγόρος, Ιδρυτής νεανικής καινοτόμου επιχείρησης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

10:25-11:00 Προσκεκλημένοι ομιλητές: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Κατερίνα Κούρκουλα, Νέα αρχιτέκτονας

11:00-13:40 Τοποθετήσεις Συνέδρων

13:40-14:00 Αίθουσα Ολομέλειας: Ομιλία Αντώνη Σαμαρά, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

14:00 Αίθουσα Ολομέλειας. Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου, Προβολή βίντεο και ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Το Κοινωνικό Συνέδριο - 6 Παράλληλες Εκδηλώσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

13:30-15:00 Αίθουσα C1: «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας»

Συνδιοργανώνεται από τις: Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων

Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

13:30-15:00 Αίθουσα C2: «Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας»

Συνδιοργανώνεται από τις:Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

18:30-20:00 Αίθουσα C1: «Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό»

Συνδιοργανώνεται από τις:Γραμματεία Κοιν. Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων

Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

18:30-20:00 Αίθουσα C2:«Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία»

Διοργανώνεται από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:30-13:00 Αίθουσα C1: «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής»

Διοργανώνεται από την Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος

11:30-13:00 Αίθουσα C2: «Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη»

Διοργανώνεται από την Γραμματεία Κοιν. Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ