Ο Πάγκαλος επιμένει υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας - iefimerida.gr

Ο Πάγκαλος επιμένει υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας

Ο Πάγκαλος επιμένει υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αφού από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Kαρατζαφέρη.

Ο κ.Πάγκαλος απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ κατά τη διάρκεια επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης του τελευταίου, εξέφρασε την απορία του για το λόγο που κάποιοι τώρα «ανακαλύπτουν» θέμα εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαίκή Ενωση, λέγοντας χαρακτηριστικά «το έγραψαν τα blogs, το αντέγραψαν οι εφημερίδες και τελικά το θέμα κατέληξε σε αυτή την αίθουσα».

Επιπλέον εξήγησε πως με τη φράση «εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης», δεν εννοούσε τον πατριωτισμό, καθώς ο πατριωτισμός μπορεί να έχει διάφορες εκφάνσεις.

«Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών. Εγώ τάσσομαι με τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές που υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η στάση του αυτή όμως προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είπε: «Πως είναι δυνατόν από το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" να είστε υπέρμαχος της ομοσπονδιακής Ευρώπης, μού κάνει μεγάλη εντύπωση. Μας λέτε δηλαδή να είμαστε κάτι σαν τη Λουιζιάνα, όπου η πλούσια Καλιφόρνια, στα καθ ημάς η Γερμανία δηλαδή, επιβάλλει τα πράγματα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα είμαστε ισότιμοι με αυτούς όταν μας βλέπουν σαν γκαρσόνια της Ευρώπης;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ