ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Ευνοϊκότερα πρόστιμα για εκπρόθεσμες χρεωστικές δηλώσεις χρήσεων έως 31.12.2013 [pdf]

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μικρότερα πρόστιμα για τους φορολογούμενους που θα υποβάλουν εκπρόθεσμες χρεωστικές δηλώσεις χρήσεων έως 31.12 2012 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Με την τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, που κατατέθηκε σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Βουλής αντικαθίστανται οι μεταβατικού χαρακτήρα διατάξεις των παρ. 17 και 18 του άρθρου 72 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας σχετικά με τις κυρώσεις που επιβάλλονται για πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου και υποβολή εκπρόθεσμων χρεωστικών δηλώσεων που αφορούν χρήσεις, περιόδους, υποθέσεις και εν γένει φορολογικές υποχρεώσεις έως 31.12.2013.

Ειδικότερα ορίζεται ότι, αντί των πρόσθετων φόρων του άρθρου 1 του ν. 2523/1997 εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, κυρώσεις του ΚΦΔ, εφόσον συνεπάγονται επιεικέστερη μεταχείριση του φορολογουμένου.

Διευκρινίζεται ότι ποσά που κατατέθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο για πράξεις προσδιορισμού φόρου και εκπροθέσμως υποβληθείσες δηλώσεις που εκδόθηκαν ή υποβλήθηκαν κατά περίπτωση μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας και που αφορούν σε φορολογικές υποχρεώσεις πριν την έναρξη ισχύος του ΚΦΔ δεν επιστρέφονται, δεν συμψηφίζονται και δεν αναζητούνται λόγω εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος.

Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για τις εκπρόθεσμες χρεωστικές δηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.