Κοτζιάς για εκλογή αρχιμουφτή: Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία - iefimerida.gr

Κοτζιάς για εκλογή αρχιμουφτή: Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία

Ο Κοτζιάς αδιάζει τον Γαβρόγλου για την εκλογή αρχιμουφτή /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για το θέμα της εκλογής αρχιμουφτή, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στο ΥΠΕΞ ο υπουργός Εξωτερικών και σχολιάζοντας όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Γαβρόγλου, τασσόμενος υπέρ της εκλογής αρχιμουφτή, υπό προϋποθέσεις, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία». Σημειώνεται ότι το θέμα άνοιξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής η οποία θα προβληθεί το βράδυ, ο κ. Γαβρόγλου άνοιξε θέμα εκλογής μουφτή, υπό προϋποθέσεις.

Η δήλωση Γαβρόγλου έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί -και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις- είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ