Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ αλληλοβοηθείας από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας [pdf] - iefimerida.gr

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ αλληλοβοηθείας από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας [pdf]

Yπολογισμός με τα νέα μισθολογικά δεδομένα/ Φωτογραφία:SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος που παίρνουν οι ένστολοι από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Το εφάπαξ των εντόλων θα υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα όπως προβλέπει τροπολογία των συναρμοδίων υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με τις νέες διατάξεις ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα με τα οποία μισθοδοτούνται οι εξερχόμενοι του στρατεύματος μετά την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Οπως επισημαίνεται στην τροπολογία η βέα βάση υπολογισμού διαμορφώθηκε έτσι ώστε το ύψος του αθροίσματος βάσει των νέων όρων να μην αποκλίνει κατά το δυνατόν από το ύψος του αθροίσματος σύμφωνα με τη βάση υπολογισμού που ισχύει σήμερα, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ασφαλιστική προσδοκία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει των εισφορών που κατέβαλαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παλαιού μισθολογίου.

Επιπλέον διατηρήθηκε η δυνατότητα περιορισμού του ύψους του βοηθήματος, αναλόγτως της οικονομικής κατάστασης του Ειδικού Λογαριασμού με απόφαση του υπουργεού Εθνικής Αμυνας, που εκδίδεται κατόπιν εισήγησης της οικείας Διοικούσας Επιτροπής μόνο για το τμήμα του βοηθήματος που δεν υπολογίζεται με βάση τον μαθηματικό τύπο της τεχνικής βάσης διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση.

Η τροπολογία για το εφάπαξ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ένστολοι εφάπαξ περικοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ