Ξανά στο εδώλιο ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος -Η υπόθεση Κουσουρή - iefimerida.gr

Ξανά στο εδώλιο ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος -Η υπόθεση Κουσουρή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μνήμες από το 1998 θα ξυπνήσουν σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον Δημήτρη Κουσουρή που παραλίγο να χάσει τη ζωή του από το δολοφονικό χτύπημα του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα.

Ήταν Ιούνιος, όταν ο φοιτητής τότε και στέλεχος της αριστεράς μαζί με δύο φίλους του δέχθηκαν επίθεση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων από μία ομάδα ανδρών της Χρυσής Αυγής.

Παρέμεινε στην εντατική για ένα μήνα και όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο αναγνώρισε στο πρόσωπο εκείνου που τον χτυπούσε με μανία στο κεφάλι με ένα ξύλινο ρόπαλο τον Αντώνη (Περίανδρο) Ανδρουτσόπουλο. Ο δράστης καταζητείτο για 7 χρόνια, μέχρι που ο ίδιος έβαλε τέρμα στη φυγοδικία του.

Ήταν 16 Ιουνίου 1998 όταν συνέπεσαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Από τη μια ήταν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές που συμπαραστέκονταν στους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη καθηγητών. Την ίδια ημέρα δικάζονταν κάποιοι χρυσαυγίτες και μια ομάδα περίπου δέκα μελών της «Χρυσής Αυγής» είχε σπεύσει προς συμπαράσταση. Προς το μεσημέρι ο Δημ. Κουσουρής (μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ) και δύο φίλοι του κάθισαν για καφέ απέναντι από τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και την κατάθεση οι Δ. Κουσουρή, μόλις έγιναν αντιληπτοί από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τα ρόπαλα στα χέρια τους επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά. Την μεγαλύτερη επίθεση δέχθηκε ο Δημ. Κουσουρής, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών ενώ το εφετείο έριξε την ποινή του στα 12 χρόνια.

Μετά την αποφυλάκιση του, στράφηκε εναντίον της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με αλλεπάλληλες καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα και διαχωρίζοντας την θέση του από τις "δράσεις" της Χρυσής Αυγής. Από τότε, Χρυσή Αυγή και Αντώνης Ανδρουτσόπουλος έχουν χαράξει δύο διαφορετικούς δρόμους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Χρυσής Αυγής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ