Δικαιώθηκε η Ελένη Μενεγάκη -Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη με την Ιακωβίδου - iefimerida.gr

Δικαιώθηκε η Ελένη Μενεγάκη -Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη με την Ιακωβίδου

Φωτογραφία: NDPphoto
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελένη Μενεγάκη είχε κινηθεί νομικά κατά της Τάνιας Ιακωβίδου, μετά από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε κάνει σχετικά με την απόφαση της παρουσιάστριας να απομακρύνει συνεργάτες της από την εκπομπή, και δικαιώθηκε.

«Γιατί ξέρετε κάτι κ. Φουρθιώτη, το να λέμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι διακεκριμένος σε έναν επαγγελματικό χώρο, ότι δεν έχει ήθος, ότι πετά τους συνεργάτες του σαν στημένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια, ότι ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη της, ότι είναι παρτάκιας, ότι είναι σίριαλ κίλερ και ότι είναι ανήθικη η συμπεριφορά, όλα αυτά φυσικά βάλλουν κατά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Και θα σας υπενθυμίσω κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Η τελευταία αναφορά της κυρίας Ιακωβίδου στη διάρκεια της εκπομπής ήταν: «Εγώ είμαι μια φτωχή πλην τίμια δημοσιογράφος». Αυτό αν το πει κάποιος γενικά και αφηρημένα, δεν έχει καμία επιλήψιμη αναφορά, όταν το λέει όμως σε συνάρτηση και σε σύγκριση με όσα έχουν αναφερθεί, τι σημαίνει; «Εγώ είμαι μια φτωχή πλην τίμια δημοσιογράφος» και όλες οι προηγούμενες αναφορές αφορούν στην κυρία Μενεγάκη, εμμέσως αλλά σαφέστατα υπάρχουν αναφορές που έπληξαν ακόμα και την εντιμότητα της κ. Μενεγάκη», είχε δηλώσει η Τάνια Ιακωβίδου.

Σύμφωνα με την Espresso, η Ελένη Μενεγάκη δικαιώθηκε με το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας να επιβάλλει ποινή 2.000 ευρώ στην Τάνια Ιακωβίδου κάθε φορά που προφέρει το όνομα της παρουσιάστριας του Alpha.

«Εμμέσως, αλλά και σαφέστατα υπήρξαν αναφορές από την δημοσιογράφο που έθιξαν ακόμη και την εντιμότητα της κυρίας Μενεγάκη», είχε πει ο κ. Αγαπηνός στα «Αποκαλυπτικά» λίγες ημέρες μετά τους χαρακτηρισμούς ενώ, μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει πως στόχος της Ελένης Μενεγάκη δεν ήταν να πάρει κάποιο χρηματικό ποσό αλλά να σταματήσουν οι κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό της και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό οριστεί θα διατεθεί σε κοινωφελή σκοπό”, είχε τονίσει.

«Συγκεκριμένα η καθ' ης, αναφερόμενη στην αιτούσα έκανε λόγο για “γαϊδουρινή συμπεριφορά”, ότι “πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα” τον συνεργάτη της, ότι “τον θυσίασε ως Ιφιγένεια”, ότι “όταν αδειάζεις έτσι τους συνεργάτες σου σημαίνει πως είσαι killer δολοφόνος, δεν σκέφτεσαι τον άλλο και άρα δεν λειτουργείς ως ομάδα, σε ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σου και η συγκεκριμένη είναι παρτάκιας”, ”με τη στάση της και τη συμπεριφορά της μόνο ήθος δεν έχει δείξει απέναντι στον συγκεκριμένο συνεργάτη της”, “συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ανήθικη η συμπεριφορά της” αναφέρει χαρακτηριστικά η δικαστική απόφαση.

Η δικαστής σημειώνει ότι οι αναφορές της Τάνιας Ιακωβίδου «δεν αποτέλεσαν μια στιγμιαία αποστροφή του λόγου της, αλλά διήρκησαν αρκετά λεπτά της ώρας στο πλαίσιο συζήτησης με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη. (…) Πρέπει προσωρινά να επιβληθεί στην καθ' ης η υποχρέωση να παραλείπει κάθε απαξιωτική, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος της αιτούσας, προφορικά ή εγγράφως και με οποιονδήποτε τρόπο, είτε δια ζώσης, είτε μέσω εντύπων, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γενομένης δεκτής της αίτησης ως βάσιμης και κατ' ουσίαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο διατακτικό. Πρέπει επίσης να απειληθεί κατά της καθ' ης χρηματική ποινή 2.000 ευρώ υπέρ της αιτούσας για κάθε μελλοντική διατάραξη της προσωπικότητάς της και παράβασης της παρούσας απόφασης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ