Ο Λευκός Οίκος «άδειασε» -και πάλι- τον Τίλερσον για τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Ο Λευκός Οίκος «άδειασε» -και πάλι- τον Τίλερσον για τη Βόρεια Κορέα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την πιθανότητα διαλόγου με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρις ότου «βελτιώσει άρδην τη συμπεριφορά του».

Ετσι «άδειασε» γι άλλη μια φορά τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα χωρίς προαπαιτούμενα.

«Δεν είναι τώρα η ώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπογραμμίζοντας ότι μόλις τον περασμένο μήνα η Πιονγιάνγκ έκανε την τελευταία πυραυλική δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Με τη δήλωση αυτή φάνηκε να κλείνει το διπλωματικό παράθυρο που είχε ανοίξει λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρεξ Τίλερσον.

Διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι τα ανάμεικτα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση Τραμπ δείχνουν ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη γραμμή όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και εγείρουν νέα ερωτηματικά ως προς το για πόσο διάστημα ακόμη μπορεί να παραμείνει στο πόστο του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Τίλερσον αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί έναντι της Πιονγιάνγκ. Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο Τίλερσον επισκέφθηκε την Κίνα κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαφών με τη Βόρεια Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter στον υπουργό του των Εξωτερικών «να κάνει οικονομία δυνάμεων».

Ενώ στα τέλη Νοεμβρίου αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από το Λευκό Οίκο ανέφεραν ότι oι μέρες του Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι μετρημένες κι ότι επίκειται η αντικατάστασή του από τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ