Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απειλούσε να με σκοτώσει αν δεν υπέκυπτα στις σεξουαλικές απαιτήσεις του - iefimerida.gr

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απειλούσε να με σκοτώσει αν δεν υπέκυπτα στις σεξουαλικές απαιτήσεις του

Η Σάλμα Χάγιεκ (Φωτογραφία: AP/ Richard Shotwell)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σάλμα Χάγιεκ προστέθηκε στις γυναίκες που κατηγορούν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για παρενόχληση, αποκαλύπτοντας ότι απειλούσε να την σκοτώσει αν δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Σε άρθρο στους New York Times, η ηθοποιός γράφει ότι επί χρόνια έλεγε «όχι» στις απαιτήσεις του παραγωγού του Χόλιγουντ για σεξουαλικές συνευρέσεις.

«Οχι στο να ανοίξω την πόρτα μου οποιαδήποτε ώρα της νύχτα, στο ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο, όπου εμφανιζόταν αιφνιδιαστικά. Μεταξύ άλλων κάπου που έκανα ταινία στην οποία δεν εμπλεκόταν. Οχι στο να κάνω ντους μαζί του. Οχι στο να με βλέπει να κάνω ντους. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ. Οχι στο να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό σεξ. Οχι στο να γδυθώ μαζί με άλλη γυναίκα», γράφει η Χάγιεκ.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απειλούσε να με σκοτώσει αν δεν υπέκυπτα στις σεξουαλικές απαιτήσεις του | iefimerida.gr 0

Σε κάθε άρνησή της ήταν αντιμέτωπη με την «μακιαβελική οργή του Χάρβεϊ», γράφει. Και παρότι συχνά προσπαθούσε να την καλοπιάσει για να περάσει το δικό του, συχνά την απειλούσε. Κάποια φορά, ισχυρίζεται η Χάγιεκ, σε μία οργισμένη επίθεση, της είπε: «Θα σε σκοτώσω, μην νομίζεις ότι δεν μπορώ».

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Φρίντα». Οταν αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του, εκείνος προσπάθησε να την «πετάξει» από την ταινία. Οταν τελικά εκείνη συμφώνησε με τις απαιτήσεις του σε ό,τι αφορούσε το σενάριο και το μπάτζετ, εκείνος της επέτρεψε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Ομως, τα γυρίσματα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κάποια στιγμή της έδωσε μία επιλογή: «Θα μου επέτρεπε να τελειώσω την ταινία αν συμφωνούσα να κάνω μία σκηνή σεξ με άλλη γυναίκα. Και απαιτούσε πλήρη γύμνια. Συνεχώς απαιτούσε περισσότερο σεξ», γράφει η Χάγιεκ.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απειλούσε να με σκοτώσει αν δεν υπέκυπτα στις σεξουαλικές απαιτήσεις του | iefimerida.gr 1

Συμφώνησε, για να σωθεί η παραγωγή. «Εφτασα στα γυρίσματα εκείνη την ημέρα για να κάνω τη σκηνή που πίστευα ότι θα έσωζε την ταινία. Για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα μου, έπαθα νευρικό κλονισμό. Αρχισα να τρέμω ανεξέλεγκτα, είχα λαχανιάσει και άρχισα να κλαίω ασταμάτητα», περιγράφει. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ταινίας όμως, ο Γουάινσταϊν την τρομοκρατούσε.

  • Η απάντηση του Γουάινστιν

Την σιωπή του για να απαντήσει την Σάλμα Χάγιεκ έσπασε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής παρενόχλησης προς την Σάλμα Χάγιεκ όπως και το ότι την ανάγκασε να γυρίσει σκηνή με λεσβιακό σεξ στην ταινία «Φρίντα».

Ο παραγωγός απαντά για πρώτη φορά μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες ηθοποιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

«Ο Γουάινστιν θεωρεί την Σάλμα Χάγιεκ πρώτης τάξεως ηθοποιό και της έδωσε ρόλους σε αρκετές από τις ταινίες του, μεταξύ των οποίων το «Once Upon a Time in Mexico», το «Dogma» και το «Studio 54». Ήταν πολύ περήφανος για το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιίας στο φιλμ «Φρίντα» και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της«, αναφέρει η δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του.

«Ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ ενδιαφέρθηκε να υποδυθεί την Φρίντα Κάλο και τότε ήταν μεγαλύτερο αστέρι, ο Γουάινστιν επικράτησε των άλλων επενδυτών για να στηρίξει τη Σάλμα ως πρωταγωνίστρια. Η Μίραμαξ έβαλε τα μισά χρήματα και ο προϋπολογισμός ήταν πάνω από 12 εκατομμύρια. Όπως και στα περισσότερα έργα συνεργασίας, υπήρξε δημιουργική τριβή στη «Φρίντα», αλλά συνέβαλε στο να οδηγηθεί το έργο στην τελειότητα. Η ταινία έκανε άνοιγμα σε πολλές αίθουσες και υποστηρίχθηκε από μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια και έναν τεράστιο προϋπολογισμό», συνεχίζει η δήλωση του παραγωγού.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απειλούσε να με σκοτώσει αν δεν υπέκυπτα στις σεξουαλικές απαιτήσεις του | iefimerida.gr 2

«Ο κύριος Γουάινστιν δεν θυμάται να έχει πιέσει τη Σάλμα για να κάνει καμία σκηνή σεξ με μια γυναίκα συμπρωταγωνίστριά της, καθώς δεν ήταν εκεί στα γυρίσματα. Ωστόσο, αυτό ήταν μέρος της ιστορίας, καθώς η Φρίντα Κάλο ήταν αμφιφυλόφιλη και η πιο σημαντική σεξουαλική σκηνή στην ταινία χορογραφήθηκε από την ίδια και τον Tζέφρεϊ Ρας. Το αρχικό μοναδικό φρύδι που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα ζήτημα, διότι αποσπούσε την προσοχή από όλες τις σκηνές. Οι ισχυρισμοί που κάνει η Σάλμα δεν είναι ακριβείς και άλλοι που είδαν τα γεγονότα έχουν διαφορετικό απολογισμό για το τι συνέβη. Ο Εντ Νόρτον που ήταν τότε ο φίλος της Χάγιεκ εργάστηκε με τον Γουάινστιν για την επανεξέταση του σεναρίου στο Μεξικό και έκανε μια λαμπρή δουλειά με το σενάριο. Ο Γουάινστιν πολέμησε το WGA για να του δώσει κρέντιτς στην ταινία. Η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής προς απογοήτευση όλων», καταλήγει η δήλωση

Με την ομολογία του Γουάινστιν, η άγρια συμπεριφορά του μετά την προβολή του «Φρίντα» προκλήθηκε από την απογοήτευσή του στην περικοπή της ταινίας - και ένας λόγος που πήρε ένα σταθερό χέρι στην τελική επεξεργασία, παράλληλα με την πολύ εξειδικευμένη σκηνοθέτιδα Τζούλι Τέιμορ», καταλήγει η δήλωση του παραγωγού.

Πηγή: Guardian/ Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάλμα Χάγιεκ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ