Πολάκης: Μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου θα τα... επαναδιαπραγματευτούμε όλα - iefimerida.gr

Πολάκης: Μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου θα τα... επαναδιαπραγματευτούμε όλα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από το «θα σκίσουμε το μνημόνιο και θα είναι ντάλα μεσημέρι» που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, τώρα ο Παύλος Πολάκης τροποποίησε την φράση λέγοντας στην ομιλία του στον προϋπολογισμό ότι «η χώρα θα βγει από την κρίση και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αύγουστος θα είναι. Τον Ιούλιο υπογράψαμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό. Δεν προσκυνήσαμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός σε μια αναλαμπή αντιπολιτευτικού ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου «θα τα επαναδιαπραγματευτούμε όλα για να φτιάξουμε μια χώρα Δημοκρατική που θα πετάξει έξω όλους τους κρατικοδίαιτους και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας που έφυγαν σαν τα χελιδόνια».

Όσον αφορά τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο για την Υγεία ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε οτι το χατζάρι του μνημονίου στην Υγεία θα κρατήσει για 6-7 μήνες ακόμα. « Το 2014 τα νοσοκομεία είχαν καθαρή θέση 701 εκατ. ευρώ χρέος. το 2017 με στοιχεία Οκτωβρίου και αναγωγή στο έτος προβλέπουμε πλεόνασμα 312 εκατ. ευρώ συν 60 εκατ. ευρώ από τις υγειονομικές περιφέρειες. Γι αυτό και δεν χρειάζεται του χρόνου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να δώσει το ίδιο ποσό που έδωσε φέτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παύλος Πολάκης μνημόνιο Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ