Ταλιάτα μοσχάρι, ζουμερή

Ταλιάτα μοσχάρι, ζουμερή

Είναι η διάσημη συνταγή Ταλιάτα alla fiorentina. Συνδιάζει δηλαδή τις λεπτές φέτες ψημένου φιλέτου με παρμεζάνα και σαλάτα.

Σε μερικά ελληνικά εστιατόρια προσθέτουν ως σος, από πάνω, ξύδι μπαλσάμικο με μέλι. Η συνταγή δεν το έχει.

Είναι η ευκολότερη και νοστιμότερη λύση για τα γιορτινά σας τραπέζια. Μέσα σε 10 λεπτά θα έχετε έτοιμο το κρέας για το τραπέζι σας. Το λίπος του κόντρα φιλέτου χαρίζει απεριόριστη νοστιμιά στο πιάτο.

Υλικά

  • 1-2-3  κόντρα φιλέτα, με το λίπος τους
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι και ξερό βασιλικό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά πιατέλα αναμείξτε το ελαιόλαδο με τα αρωματικά και το χοντρό αλάτι
  • Προσθέστε το κρέας και αφήστε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Σε τηγάνι που καίει, με ελαχιστότατο λάδι, ψήστε τα κόντρα φιλέτα όσο επιθυμείτε
  • Να μην είναι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο ψημένα από όσο πρέπει
  • Σε ξύλινη πλάκα κόψτε τα σε λεπτές φέτες
  • Προσθέστε χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Η αυθεντική συνταγή επιβάλλει να τα σερβίρετε με παρμεζάνα και σαλάτα ρόκα
  • Εσείς μπορείτε να σερβίρετε ό,τι επιθυμείτε στο γιορτινό τραπέζι σας
  • Και το φιλέτο rib eye (με κόκκαλο) είναι μοναδικό για ταλιάτα

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.