Υγιεινό και χωρίς λακτόζη- Αυτό το βούτυρο είναι το μεγάλο food trend του 2018 - iefimerida.gr

Υγιεινό και χωρίς λακτόζη- Αυτό το βούτυρο είναι το μεγάλο food trend του 2018

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι το βούτυρο Ghee και γιατί διεκδικεί μια θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μας;

Παρόλο που το χρησιμοποιούμε στο ψωμί, στα γλυκά ή ως λιπαρή ουσία στα φαγητά, οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει (και όχι άδικα) τη λέξη «βούτυρο» με κάτι ανθυγιεινό. Τόσο το βούτυρο, όσο και οι μαργαρίνες περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών (και μάλιστα κορεσμένων).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε τη διαφορά βούτυρου και μαργαρίνης. Το πρώτο είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται από την κρέμα που βρίσκεται στην κορυφή του γάλακτος ενώ το δεύτερο είναι τεχνητό προϊόν που αποτελείται κυρίως από υδρογονωμένο φυτικό έλαιο. Εξαιτίας αυτής της επεξεργασίας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σε trans λιπαρά τα οποία, με τη σειρά τους, αυξάνουν την «κακή» χοληστερίνη (LDL) και μειώνουν την «καλή» χοληστερίνη (HDL).

Κάπως έτσι οι περισσότεροι προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση του αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο το οποίο, θερμιδικά, έχει την ίδια αξία, αλλά δεν περιέχει τα «κακά» λιπαρά των φυτικών βουτύρων.

Πρόσφατα, στη λίστα του Pinterest με τα food trends που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2018, προστέθηκε ένα νέο βούτυρο το οποίο ακούει στο όνομα «ghee» και θεωρείται «ανώτερο» από τα συνηθισμένα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου. Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό.

Διάβασε περισσότερα για το βούτυρο ghee και πως χρησιμοποιείται στη μαγειρική στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βούτυρο ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ GHEE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ