«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για τη συμφωνία της EasyJet με την Air Berlin - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για τη συμφωνία της EasyJet με την Air Berlin

H EasyJet έχει προτείνει την εξαγορά παγίων της Air Berlin/Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» για την εξαγορά τμήματος της Air Berlin από την easyjet «άναψε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Κομισιόν ενέκρινε την προτεινόμενη εξαγορά καθώς εκτιμά ότι η συμφωνία δεν παραβιάζει τις αρχές ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η εξαγορά μέρους της Air Berlin από την EasyJet εγκρίνεται, καθώς δεν περιορίζει τον ανταγωνισμό» επεσήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος Μάργκαρετ Βεστάγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι η Air Berlin υπέβαλε τον Αύγουστο αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά από πολλά χρόνια οικονομικών δυσκολιών. Η αεροπορική υπέγραψε μια συμφωνία με την Deutsche Lufthansa τον Οκτώβριο για ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Air Berlin.

H easyJet πρότεινε να εξαγοράσει συγκεκριμένα πάγια και δικαιώματα που κατείχε η δοκιμαζόμενη αεροπορική, συμπεριλαμβανομένων θέσεων στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Easyjet Air berlin Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ