Πώς να μην πάρεις κιλά από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σύμφωνα με έναν personal trainer - iefimerida.gr

Πώς να μην πάρεις κιλά από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σύμφωνα με έναν personal trainer

HRISTOYGENNIATIKO-TRAPEZI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγαπάμε το φαγητό, αγαπάμε και τα Χριστούγεννα. Αν προσθέσουμε όμως αυτά τα δύο το αποτέλεσμα μπορεί να βγαίνει θετικό για τον ουρανίσκο μας, αλλά αρνητικό για τη σιλουέτα μας.

Λένε πως το μόνο σιγουρο στη ζωή είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι ότι θα συμβεί, χωρίς καμία έκπληξη και ανατροπή, είναι ένα: ότι στις γιορτές θα φάμε παραπάνω. Κάποιος θα κάνει ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι/brunch/ παρτι στο οποίο ο μπουφές θα μπορεί να ταΐσει μια ήπειρο (και να περισσέψει φαγητό και για την επόμενη ημέρα). Και εντάξει, ένα τραπέζι μία στο τόσο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά για τους περισσότερους τέτοιου είδους καλέσματα δε συμβαίνουν μόνο μία φοράμέσα στις γιορτές.

Επιπλέον είναι και οι έξοδοι για καφέ (και κάφές =γλυκό τις περισσότερες φορές) ή φαγητό ή ποτό με συγγενείς ή φίλους που έχετε να δείτε καιρό. Είναι τα γλυκά που θα φτιάξετε και για την οικογένεια σας. Και κάπως έτσι, φτάνει η Πρωτοχρονιά και το φόρεμα που είχατε αγοράσει δεν σας «κάθεται» σωστά.
Δε θα υπήρχε τίποτα μεμπτό σε αυτό αν δεν το είχατε πληρώσει με το πολύτιμο δώρο των Χριστουγέννων ή αν, τέλος πάντων, δεν επηρέαζε την αυτοπεποίθηση σας στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς που λέγεται «ρεβεγιόν».

Πάντα υπάρχει η λύση του να καταπιέσετε την όρεξή σας και να είστε φειδωλή μπροστά σε έναν μπουφέ, αλλά προσωπικά αν δεν φτιάξω ένα μικρό βουνό μέσα στο πιάτο μου, νιώθω ότι δεν έχω φάει (γιατί εννοείται πως με πιάνει αυτό που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα).

Φέτος λοιπόν, και όσο είναι ακόμα νωρίς, αποφασίσαμε όχι να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά να κάνουμε κάτι για να περιορίσουμε τη «ζημιά».

Δες πώς, φέτος, θα καταφέρεις και να απολαύσεις τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια και να μην παχύνεις στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ