Οι πλειστηριασμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Οι πλειστηριασμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης

Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε ένα πιεστικό περιβάλλον που διαμορφώνει η δυσχερής καθημερινότητα βρίσκεται το κυβερνητικό στρατόπεδο με αιχμή τους πλειστηριασμούς αλλά και τις δύσκολες «ουρές» των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στόχος είναι να μην πληγεί και άλλο το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και η εικόνα ενδιαφέροντος για τους πλέον αδύνατους. Επικεντρώνοντας ταυτόχρονα το δημόσιο λόγο τους στην έξοδο από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο, η έναρξη των πλειστηριασμών έχει κηλιδώσει το εν λόγω αφήγημα.

Σήμερα, τη σκυτάλη του επικοινωνιακού χειρισμού, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί για μερικές ώρες στη Θεσσαλονίκη (απ’ όπου και θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες). Το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας υγείας της Νικόπολης. Και με ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που πιθανολογείται ότι θα στείλει στην παρέμβασή του, με αφορμή την έντονη κριτική που δέχεται και μάλιστα εκ των έσω για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για τα προαπαιτούμενα που θα έρθουν προς ψήφιση και τους όρους για την έξοδο από το Πρόγραμμα.

Σκληρό πρέσινγκ από τους «53»
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να πρεσάρει η….αριστερή συνείδηση του κόμματος, ήτοι η πτέρυγα των «53». Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι εντείνουν τις προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση υπό την αιγίδα τους για το θέμα των πλειστηριασμών. Ενώ δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί ούτε η εξέλιξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με στελέχη να υπογραμμίζουν στο iefimerida ότι «πάλι δεν λύνεται το θέμα». Προτάσσοντας τη νομική θωράκιση που πρέπει να υπάρχει για την προστασία της α’ κατοικίας και όχι μια προφορική συμφωνία με τις τράπεζες.

Ανησυχία και στους βουλευτές
Θορυβημένοι, τέλος, εμφανίζονται και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Το κατάλληλο έδαφος έχουν «στρώσει» με δηλώσεις τους ήδη οι κκ Φίλης και Σκουρλέτης κρούοντας τον κώδωνα περί αναγκαίας νομοθέτησης, ενώ είναι κοινή πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα ζήτημα με μεγάλο κόστος που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το αφήγημα και για το χρέος και για την έξοδο από τα μνημόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ