UEFA στον Παναθηναϊκό: Πληρώστε μέχρι 1η Μάρτη, αλλιώς εκτός Ευρώπης - iefimerida.gr

UEFA στον Παναθηναϊκό: Πληρώστε μέχρι 1η Μάρτη, αλλιώς εκτός Ευρώπης

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι η Τρίτη δεν είχε καλά νέα για τον Παναθηναϊκό με την απόσυρση της πρότασης Θεοδωρόπουλου για την σωτηρία της ΠΑΕ, η UEFA έστειλε θετικά μηνύματα στους «πράσινους».

Ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο έδωσε στον Παναθηναϊκό η UEFA προκειμένου να διευθετήσει μέχρι την 1η Μάρτη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αλλά σε περίπτωση που δεν φανεί συνεπής θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη με τριετή διάρκεια.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στη Γενεύη ολοκληρώθηκε η ακρόαση του Παναθηναϊκού στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διευθέτησης τους. Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο Γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζατος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου.

Το «τριφύλλι» είχε να αντιμετωπίσει μία εισήγηση που λειτουργούσε με τα αυστηρά και «by the book» κριτήρια της UEFA σε περιπτώσεις οικονομικών εκκρεμοτήτων τα οποία δεν ικανοποιούνται.

Η αρχική πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων έως 31 Γενάρη οφειλών, χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, ειδάλλως θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για διάστημα τριών ετών, εφόσον το κλαμπ βγει αγωνιστικά στην Ευρώπη.

Τελικά η απόφαση που λήφθηκε και κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, δίνει χρόνο στο σύλλογο να φέρει σε πέρας την προσπάθειά αυτή μέχρι την 1η Μαρτίου και μάλιστα με τη δυνατότητα να διακανονίσει τα οφειλόμενα, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός UEFA απόφαση χρεή οφειλές ΠΑΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ